А «Житичі» та «Локомотив-ХДВУФК №1» продовжують погоню за хмельницькою командою.

Останній передноворічний тур у чоловічій «вишці» вийшов дуже цікавим та подарував кілька результатів, на які варто звернути особливу увагу.

Насамперед, інтригував поєдинок «Житичі» - «Політехнік-Одеса». Оскільки саме ці дві команди відкрито проголосили курс на Суперлігу, то якраз їхнє очне протистояння й мало дати відповідь – чиї аргументи на підвищення в класі є вагомішими?

Житомирська команда зібрала в своєму складі цілу групу досвідченіших виконавців: вправному бомбардиру Володимиру Мірчеву компанію склали Богдан Середа, Микола Рудницький, Юрій Бокшан, Ярослав Заїка, Роман Волков... Звісно, такій бригаді гріх не мріяти про гучні перемоги. З іншого боку, останнім часом одеський колектив також посилив свої ряди: наставник Євген Бородаєнко отримав змогу розраховувати на Іллю Довгого, Олександра Наложного та Віктора Шаповала. Останній, як відомо, у минулому сезоні був одним із найкращих снайперів не лише в складі «Юракадемії», але й усій Суперлізі. Тому, очевидно, «Політехнік-Одеса» також розраховував на успіх небезпідставно.

Зрештою, поєдинок вийшов на славу. Переважно на майданчику точилися рівна боротьба, де колективна тактична дисципліна раціонально поєднувалася з високою індивідуальною майстерністю окремих виконавців. І на провідних ролях перебували якраз усі вищезгадані волейболісти. У двох перших сетах в кульмінаційні моменти дещо розважливішими виявилися підопічні Сергія Терейківського, натомість у третьому, коли на допомогу Шаповалу та Довгому дуже вдало прийшли Владислав Тищенко і колишній гравець якраз «Житичів» Іван Черняк, гору взяли уже одесити.

У четвертій партії суперництво тривало фактично очко в очко. Роман Волков (загалом у матчі набрав 16 очок) і Володимир Мірчев з Ярославом Заїкою (по 15 очок) настирливо працювали на надію «Житичів», ну, а Віктор Шаповал (18 очок), Олександр Наложний і Владислав Тищенко (по 13 очок) та Іван Черняк і Ілля Довгий (по 12 очок) не менш завзято відповідали на користь «Політехнік-Одеси». Тож справа очікуємо дійшла до «більше-менше», де все вирішили точні атаки Мірчева і Волкова.

Таким чином, шанси житомирської команди на підвищення в класі перед Новим роком отримали більш реальні контури. Втім, головна боротьба в чемпіонаті ще попереду.

З інших результатів варто відзначити дві перемоги «Новатор-2-Прикордонника» над «Заваіром» та ВСК «МХП-Вінниця» з однаковим рахунком – 3:1. Таким чином, хмельницька команда залишилася єдиною, хто зберігає в графі поразок гордовитий нуль і, таким чином, впевнено очолює турнірну таблицю. Натомість «Локомотив-ХДВУФК №1», який до цього туру рухався паралельним курсом із «прикордонниками», дещо несподівано зазнав поразки від «Олюртранса» - 1:3. До речі, після цього колектив, яким опікується Юрій Гупало, обіграв ще й КП ВК «Дніпро» - 3:0 і знову повернувся до числа тих, кому реально поборотися за місце в провідному квартеті.    

Ну й, нарешті, кілька слів про випадок, який стався у поєдинку «Булава» - «Зміївський енергетик». Львів’яни через певні причини ледь «нашкрябали» шістку виконавців, однак у середині другої партії травми голеностопу зазнав Ярослав Бойчук. Замінити його не було ким, тож арбітри (згідно правил) хотіли завершити матч, призначивши «Булаві» технічну поразку. І тоді сам Бойчук героїчно повернувся на майданчик, де фактично на одній нозі вистраждав ще два з половиною сети. Та головне те, що «Булава» в підсумку досягла перемоги – 3:1! Як кажуть у таких випадках, не було щастя – так нещастя допомогло...

Поєдинки наступного 5-го туру заплановані на 19-20 січня.