У майбутньому «Фіналі чотирьох» залишилося визначити останнього учасника.

Звітний тур був дуже цікавим через те, що достроково міг визначити квартет колективів, які надалі поведуть боротьбу безпосередньо за комплекти нагород. А ще – можливою «перетасовкою» місць серед нинішніх лідерів. Однак після напружених поєдинків інтрига на заключний тур першого етапу чемпіонату таки збереглася.

Насамперед, величезного значення мала зустріч «Політехнік-Одеса» - «Булава». Адже в разі поразки одесити фактично втрачали шанси продовжити боротьбу за потрапляння до «Фіналу чотирьох». Схоже, потреби пояснювати це підопічним Євгена Бородаєнка у наставника не було, хоча стартовий сет вони завалили самі, власними помилками перетворивши рахунок 20:20 на 21:25. Натомість у наступному захопили ініціативу із самого початку – 4:1, 12:5 та не втратили її до фінішу – 25:19. У третій партії розпочалися справжні «гойдалки», тож не дивно, що справа дійшла до «більше-менше». Зрештою, пощастило одеситам – 27:25. Ну, а в четвертому сеті львів’яни одразу ж наробили купу помилок, виправити які в подальшому не зуміли – 13:25.

Таким чином, «Політехнік-Одеса» здобув важливу перемогу – 3:1 і з нетерпінням очікував інформації щодо паралельних виступів свого головного конкурента за путівку до квартету найсильніших – «Олюртранса». Однак команда під керівництвом граючого тренера Володимира Лисобея слабкості собі не дозволила, впевнено перемігши у турі досить непростих суперників із «Заваіра» - 3:1 та ВСК «МХП-Вінниця» - 3:0. Тож лучани зберегли за собою поточну четверту сходинку у таблиці, і тепер очне протистояння «Олюртранс» - «Політехнік-Одеса», заплановане в рамках заключного туру першого етапу змагань на 16 березня, набуває статусу вирішального. На даний момент луцькі волейболісти мають у своєму доробку 9 перемог після 13 матчів, а одесити – 8 після 12. Тож хто у цьому напрочуд інтригуючому протистоянні візьме гору, той і складе у «Фіналі чотирьох» компанію іншим трьом щасливчикам.

До речі, вони вже визначилися остаточно. «Новатор-2-Прикордонник», незважаючи на першу в сезоні поразку від «Локомотив-ХДВУФК №1» - 1:3, все одно зберіг за собою одноосібне лідерство. Не втратили свого і «Житичі», котрі довели власну перевагу над ВК «Бахмут-ШВСМ» та «Зміївським енергетиком» - по 3:0. Отже, саме хмельничани, харків’яни та житомиряни достроково забронювали за собою підсумкові місця у провідному квартеті. Проте тут ще залишається цікава «родзинка». Адже у заключному турі «Житичі» та «Локомотив-ХДВУФК №1» також мають зустрітися між собою 16 березня! А на кону стоїть право прийняти один із вирішальних турів у боротьбі безпосередньо за медалі на власній арені. Отже, стимул для успіху тут є досить суттєвим. Хоча, звісно, в «Олюртранса» та «Політехніка-Одеса» стимули усе віддати на майданчику заради перемоги є значно суттєвішими!

РЕЗУЛЬТАТИ 6-го ТУРУ

tablica