29-31 березня Хмельницький прийматиме перші очні матчі претендентів на комплекти нагород.

Як відомо, за підсумками регулярного чемпіонату до «Фіналу чотирьох» пробилися «Житичі» із Житомира, хмельницький «Новатор-2-Прикордонник», харківський «Локомотив-ХДВУФК №1» та «Політехнік-Одеса». Шанувальники волейболу цілком могли розраховувати на напрочуд інтригуюче протистояння, але, здається, імена майбутніх призерів визначаться значно раніше. Адже від прес-служби Одеської обласної федерації волейболу надійшла інформація, що через відсутність коштів «Політехнік-Одеса» навряд чи зможе взяти участь у першому вирішальному турі. Якщо ж саме так і станеться, то, згідно регламенту, клуб зазнає відчутних очкових санкцій, які майже не залишать йому надій поборотися принаймні за бронзові нагороди, в разі якщо одесити зможуть зіграти у другому турі «Фіналу чотирьох».

Дуже прикро, якщо одна із найсильніших команд «вишки» і, до речі, півфіналіст нещодавнього розіграшу Кубка України й справді завершить свої виступи у сезоні саме таким чином…   

Що ж до інших трьох команд, то їхні шанси на здобуття золотих нагород чемпіонату оцінюються неоднозначно. На думку спеціалістів, найбільш вірогідним фаворитом є «Житичі», які останнім часом набрали потужну ходу і, до того ж, мають найбільш оптимально сформований склад із переважно досвідчених виконавців. На користь же «Локомотива-ХДВУФК №1» може свідчити хіба що завидний бійцівський характер, а на користь молодих спортсменів «Новатор-2-Прикордонника» - гаряча амбітність. Щоправда, під час «регулярки» харків’яни та хмельничани неодноразово доводили, що спроможні здобувати перемоги якраз завдяки вищезазначеним компонентам. І зібратися та продемонструвати напрочуд якісну гру в окремих поєдинках, насправді, не так уже й складно, на відміну від тривалого змагального марафону. Тому, хоч як там було, а у найближчі три дні у хмельницькому ФОК «Новатор» очікується справжнє свято захопливого волейболу!

29 березня
17:00 «Житичі» - «Політехнік-Одеса»
18:00 «Новатор-2-Прикордонник» - «Локомотив-ХДВУФК №1» 

30 березня
12:00 «Політехнік-Одеса» - «Локомотив-ХДВУФК №1»
13:00 «Житичі» - «Новатор-2-Прикордонник»

31 березня
10:00 «Новатор-2-Прикордонник» - «Політехнік-Одеса»
12:00 «Локомотив-ХДВУФК №1» - «Житичі»