Головний тренер спортивного клубу "Прибилів" Костянтин Лисейко в інтерв'ю розповів про новий виклик для молодої команди, селекційну роботу та створення фарм-клубу.

- Новий сезон – новий виклик для "Прибилова", що вперше в історії стартуватиме у Вищій лізі. Як проходить підготовка до волейбольного сезону?

- Можна сказати, що підготовка почалася зразу після успішного виступу в попередньому сезоні. Ми одразу визначили як рухатись далі і в якому напрямку. Першим змаганням міжсезоння став турнір пам'яті знаного волейболіста Михайла Сенюшки, з яким колись разом грав в Кам'янці-Подільському. Далі традиційний міжнародний турнір "Кубок Залуччя", де ми вибороли "срібло" і фактично там вирішили питання про створення фарм-клубу у Снятині.

Наступним етапом були збори команди в тому ж Снятині в останній тиждень серпня, де зібралися потенційні новачки та всі ті, хто має творити результат у новому сезоні як у вищій, так і першій лігах. Снятинський збір завершили перемогою в спарингу над командою з Кам'янця-Подільського - 5:0. Згодом в середині вересня здобули почесний трофей міжнародного турніру "Коломийка 2019". Турнір в Коломиї став останнім етапом підготовки перед стартом в офіційних змаганнях. А старт для нашого клубу в новому сезоні запланований на 27-29 вересня у Снятині, де фарм-клуб "Покуття" змагатиметься у першому етапі Кубка України. А вже 5-6 жовтня в Тлумачі ми починаємо писати нову історію волейболу Прикарпаття, приймаючи перший тур вищої ліги України. При нагоді, хочеться запросити всіх шанувальників гри над сіткою прийти і підтримати наш клуб на шляху до нових звершень!

- Після завершення чемпіонського сезону ти казав, що для підвищення у класі команда потребує підсилення на деякі позиції. Чи вдалось здійснити задумане?

- Дійсно, після завершення минулого чемпіонату та рішення підвищитись у класі ми почали селекційну роботу. Хочеться зазначити, що нам практично повністю вдалось зберегти чемпіонський склад, що для ігрових видів спорту є досить важливим. Щодо підсилення, то в новому сезоні честь нашого клубу захищатимуть майстри спорту України центральний блокуючий Костянтин Жилінський (в всій час капітан збірної команди України) та зв'язуючий Віктор Положевець.

Окрім того, вдалось повернути всіх виконавців з Івано-Франківщини, що виступали в інших клубах, яких мені хотілось бачити у лавах нашої команди. Зокрема, це діагональні Євген Жоров і Дмитро Бойко, догравальники Роман Галич і Станіслав Азаров, ліберо Юрій Кваснюк, зв'язуючий Дмитро Гембаля та центральний блокучий Віталій Науменко. Звісно, ми дивимось на крок вперед, тож залучатимемо до ігор основної команди ряд молодих виконавців, адже, як відомо, без своєї молоді немає майбутнього. Додам, що до тренерського штабу увійшли граючі наставники Юрій Кваснюк, Роман Галич та Андрій Федорчук.

- Які завдання стоять перед командою у поточному сезоні?

- Треба розуміти, що для нас це дебютний сезон на такому високому рівні, але я, як тренер, розумію, що з таким підбором виконавців нам до снаги виконати найсміливіші завдання. Тож завдання у Вищій лізі – це вихід у фінальну четвірку, яка розіграє комплект нагород. Можливо, хтось буде здивований такою рішучістю, але я вірю в команду і розумію, що якщо пройдемо сезон без травм і різноманітних форс-мажорів, то це нам під силу. У випадку, якщо нам в дебютному сезоні пощастить вибороти медалі, то вважатиму сезон досить вдалим. Щодо завдань фарм-клубу, то тут теж максимальні завдання – вихід до Вищої ліги України!

vk prybyliv

- Кого з суперників можеш виділити у Вищій лізі?

- Зараз складно когось виділити, адже сезон ще не розпочався і не до кінця знайомий з складами суперників. Попри те, спілкувався з колегами-тренерами інших колективів, які зазначають, що цього року сезон буде більш рівним в порівнянні з минулим. Фактично, цьогоріч у "вишці" змагатимуться сім-вісім колективів приблизно одного рівня і як все складеться ми побачимо вже після Нового року.

Звісно, є хороші колективи, які вже тривалий час виступають у вищій лізі України і мають колосальний досвід, але впевнений, що "Прибилів" аж ніяк не загубиться серед когорти досвідчених бійців. Цьогоріч нам протистоятимуть великі обласні центри Одеса, Львів, Київ, Дніпро і ряд інших, та попри те, знаю і вірю, що наша майстерність і відданість нашого вболівальника допоможе нам гідно представити Прикарпаття на всеукраїнській арені. Хочу зазначити, що Івано-Франківщина близько десяти років не була представлена у Вищій чоловічій лізі, а зараз ми творимо нову історію прикарпатського волейболу. Хочу подякувати всім, хто допомагає мені робити цю нашу спільну мрію реальністю!

- ВК "Покуття" у новому сезоні виступить фарм-клубом "Прибилова". Як побудована співпраця зі снятинським клубом?

- Завдяки хорошій дружбі та розумінні з президентом клубу "Покуття" Михайлом Чибораком  ми створили фарм-клуб. Разом провели передсезонний збір у Снятині, разом виїхали на турнір до Коломиї, тож зараз співпраця на дуже хорошому рівні. Впевнений, що все буде на найвищому рівні, адже коли люди люблять те, що роблять і розуміють, як робити, то результат обов'язково прийде.

Ми прийняли рішення, що в кубку України гратиме "Покуття", завдань як таких в ньому не ставимо, а от у першій лізі – це підвищення у класі, тому, думаю, там також виступатиме досить сильний склад. За умовами договору ми маємо можливість надавати гравців для "Покуття" так само, як і вони нам. Для нас це спільна команда, адже як в "Прибилові", так і в "Покутті" люди об'єднані однією думкою і спільною метою. Тож користуючись нагодою хочу всіх запросити на всі наші доманшні і гостьові матчі в Кубку, Першій та Вищій лігах чемпіонату України. Цьогоріч якісного професійного волейболу на Прикарпатті буде багато!