Схоже, киянки всерйоз націлені здобути «золото» чемпіонату.

Чотирма матчами в Ірпіні стартувала національна першість у жіночій «вишці». Взагалі участь у змаганнях візьмуть 12 колективів, але основна маса команд проведе свої перші поєдинки 12-13 жовтня. Поки ж сильнішого між собою визначав лише окремий квартет…

Насамперед, у центрі уваги перебувала столична «Легенда-Wnet». Переможець минулого сезону у першій лізі не лише зберіг чемпіонський склад, але й поповнив його кількома молодими виконавицями. Тож тепер, за словами капітана команди Ксенії Мазур, усі вони напрочуд зголоднілі до нових перемог і націлені на підкорення чергового п’єдесталу.

Що ж, ці слова капітан та її партнерки підкріпили двома впевненими стартовими перемогами. Спочатку вони не залишили шансів вихованкам білоцерківського «Спортліцею» - 3:0 (найкращим бомбардиром, набравши 12 очок, стала Милослава Безпалько), а потім з таким же рахунком переграли землячок з клубу «Інваспорт-Метеор» (на рахунку Мазур 14 очок, із них 5 – на блоках, у Безпалько – 13).

Паралельно зіграли дівчата збірної України U-16. В їхньому складі є кілька резервісток «Волинь-Університету-ОДЮСШ», про яких досвідченіший наставник луцького клубу Богуслав Галицький висловився як про «напрочуд талановитих і перспективних». Ось ці самі талановиті й перспективні разом з подругами спочатку на характері вирвали перемогу в «Інваспорт-Метеора» - 3:2, а потім підопічні Олени Алєксєєвої довели свою перевагу над представницями Білої Церкви – 3:0. У цьому матчі варто окремо відзначити зусилля вихованки волейбольної школи Калинівки Лілії Вабіщевич, яка здобула 14 очок (із них 9 – на блоках!).

Що ж, «Легенда-Wnet» та збірна України U-16 свої амбітні наміри вже виказали. Проте попереду на них очікують значно серйозніші суперники, які також спроможні поборотися за комплекти нагород. Це, зокрема, дніпровська «Аланта-ДНУ», «Харків’янка-ХНПУ», «Львів’янка-ЛДУФК-СКІФ», ВК «Полтавчанка», ХОР-ХДАФК, запорізька «Орбіта-Спортінтернат»…

Отже, цікавих протистоянь у сезоні має бути предостатньо!

Детальніше про стартовий тур у жіночій вищій лізі можна дізнатися за посиланням.