У матчах в Запоріжжі миколаївська команда втратила купу очок.

Перша частина звітного туру найбільше запам’яталася натужними виступами «Южанки ДЮСШ №5-МВУФК-ЧДУ». Волейболістки миколаївської команди вже якось привчили нас до цікавої гри та позитивних результатів. Та цього разу у підопічних Вадима Бахматова, що називається, щось не пішло, вони втратили важливі очки і з позиції одного з лідерів відкотилися у середину турнірної таблиці…  

Очевидно, на турі у Запоріжжі спортсменки Миколаєва мали підстави сподіватися на кращі досягнення. Адже їхніми суперниками були колективи, котрі у таблиці знаходилися нижче. Однак уже в першій зустрічі проти «Інваспорт-Метеор» у грі підопічних Вадима Бахматова, так би мовити, найшла коса на камінь.

Розпочали вони, щоправда, вдало, оскільки Альона Шкура та Ірина Охрімчук точними ударами змусили опоненток частенько помилятися. Відповідно, впевнено виграний стартовий сет і, здавалося б, хороші перспективи на продовження. Та ось тут миколаївські дівчата раптово і «зупинилися». Посипалися неточності на прийомах, перестав допомагати блок… Тож бомбардири «Інваспорт-Метеора» Каріна Балог, Андріяна Бланер та Олена Герій, синхронно здобувши по 4 очки, оформили своєму колективу виграну другу партію і «завелися» не на жарт. Особливо Герій, яка у третьому сеті записала на власний рахунок 8 очок, на що Шкура та Охрімчук спромоглися лише разом. Щоправда, їм на допомогу прийшла Валерія Булаковська, відзначившись 5 разів, але у напруженій кінцівці миколаївки не використали подвійний сетбол і «посипалися» остаточно. Тож у підсумку – 1:3 (25:18, 18:25, 24:26, 16:25), і «Южанка ДЮСШ №5-МВУФК-ЧДУ» втратила перші важливі очки.

А наступного для ледь не сталося ще одного фіаско. Адже після двох партій вона поступалася колективу «Київська область-Спортліцей». У складі останнього виблискувала Поліна Дзюба, котра загалом набрала 17 очок. Та коли відверто «запахло смаженим», у складі миколаївської команди на повну «вибухнули» свої бомбардири. Охрімчук та Булаковська, записавши на свій рахунок, відповідно, 29 і 27 очок, стали саме тими «гвинтиками» у колективному механізмі «Южанки ДЮСШ №5-МВУФК-ЧДУ», образно кажучи. зіпсувати які суперницям так і не вдалося. Тож – 3:2 (18:25, 22:25, 25:22, 25:8, 15:12), і дівчата з Миколаєва трохи реабілітувалися за попередню поразку. Та у турнірній таблиці вони все одно відкотилися на п’яту позицію.

А ось ВК «Полтавчанка» та «Аланта», почергово розгромивши «Львів’янку-ЛДУФК-СКІФ» та «Буковинку-ДЮСШ №4» - по 3:0, свої лідерські позиції впевнено зберегли.

alanta

Тепер поточні лідери очікують, якою буде відповідь волейболісток «Легенди-Wnet», яка свої матчі проведе у столичному СК НУБІП 21-22 грудня…

Детальніше про результати матчів 3-го туру у жіночій вищій лізі можна дізнатися за посиланням.