Схоже, команда Максима Пархоменка націлена дати справжній бій нинішнім лідерам.

Як ми і передбачали, звітний тур вийшов неймовірно спекотним. П’ять «п’ятихаток», купа ігор з непередбачуваними сюжетами та по-справжньому захоплива боротьба навіть у тих протистояннях, які завершувалися після трьох партій – таким вийшов уїк-енд у чоловічій «вишці». І нехай нинішні лідери спромоглися продовжити свою переможну ходу, насправді про «легке життя» у наступних турах їм годі й мріяти. Адже на п’яти наступають колективи, які об’єктивно спроможні провести з ними нещадну рокіровку. Одним із таких себе проявляє «Політехнік-Одеса»… 

Спочатку кілька слів про виступи поточних фаворитів змагань. СК «Прибилів», хоча й не без певних складнощів, таки записав до свого активу дві чергові перемоги і, таким чином, забезпечив собі зустріч Нового року та святкування Різдва у статусі одноосібного лідера. Першого ігрового дня підопічні Костянтина Лисейка довели свою перевагу над «КЗ «ХПКСП ХОР-Юракадемія-2» (хоча харків’яни були посилені кількома гравцями основної команди «юристів») – 3:0 (25:15, 25:21, 25:20), а наступного на характері досягли успіху у запеклому протистоянні з ВК «Дніпро» - 3:2 (25:23, 25:19, 22:25, 24:26, 15:9). Дніпрянам слід віддати належне – за свій шанс вони чіплялися самовіддано і до останнього. Можливо, у кульмінаційний момент волейболістам з Тлумача навіть допомогли рідні стіни та справжнє везіння. Однак, хоч як там було, а у чемпіонаті СК «Прибилів» залишився єдиним, хто ще не відчув гіркоти поразок.

На другу позицію у таблиці повернувся ВСК «МХП-Вінниця», якому для цього теж довелося добряче піднатужитися. Ймовірно, у протистоянні з «Хотинськими козаками» – одними з аутсайдерів турніру – вінничани розраховували досягти успіху, що називається, малою кров’ю. І не вгадали. Спортсмени з Хотина налаштувалися дуже відповідально, і після трьох партій були попереду. Та колектив Олександра Фролова таки спромігся на вирішальний ривок і в підсумку вирвав перемогу – 3:2 (25:27, 25:19, 24:26, 25:20, 15:11).    

Трохи простіше для ВСК «МХП-Вінниця» склалася дуель з «Олюртрансом» - 3:0 (26:24, 25:17, 25:19). І це дещо дивно, оскільки луцька команда – аж ніяк не подарунок. Та у нинішньому сезоні гра в неї чомусь відверто не клеїться. Втім, хоч як там було, а саме вінничани завершують 2019 рік слідом за одноосібним лідером.

А тепер – якраз про ВК «Політехнік-Одеса». У звітному турі суперники в нього підібралися дуже непрості – «Інваспорт-Метеор», який після стартового туру чемпіонату був одним із лідерів і, тим більше, «Бахмут-ШВСМ», який до цього ще не програвав. І в обох випадках одеситам довелося пройти хороше випробування на міцність. Особливо у дуелі з «метеорами». Останні у поточному сезоні, що називається, відверто не бажають помічати «авторитетів» і настирливо намагаються довести, що непереможних не буває. Тож їхня очна зустріч вийшла якраз з цього розряду. Підопічні Юрія Грицюти, попри помилки вимушені та дитячі, перли до здійснення своєї мети наче бик на червоне. Одесити відповідали тією ж монетою. Тому не дивно, що все вирішувалося на тай-брейку. Там щастя посміхнулося «політехнікам» - 3:2 (25:22, 12:25, 21:25, 25:15, 15:13)…

А наступного дня команда Максима Пархоменка зустрічалася з колективом «Бахмут-ШВСМ». Відверто кажучи, і тут протистояння очікувалося на «п’ятихатку». Та представники Одеси її вперто не забажали і завершили справу у мінімальні строки – 3:0 (25:18, 25:22, 25:20). При цьому не скажеш, що підопічні Олександра Мирного та Миколи Пасажіна не боролися на совість. Боролися! Але того дня волейбольні зірки зійшлися виключно на користь одеситів.

Таким чином, ВК «Політехнік-Одеса» зробив у таблиці стрибок на третю сходинку. Щоправда, ДСО-ТНЕУ і той же «Бахмут-ШВСМ», що поки провели на матч менше, мають трохи кращі перспективи на майбутнє. Однак націленість волейболістів Одеси, щонайменше, на п’єдестал пошани сумнівів уже не викликає.

Матчі 4-го туру відбудуться на початку лютого, але вже сьогодні можна починати жити «смачним» очікуванням запланованих у ньому поєдинків, зокрема, ДСО-ТНЕУ - ВСК «МХП-Вінниця», СК «Прибилів» - «Інваспорт-Метеор», ВК «Політехнік-Одеса» - «ШВСМ-СумДУ», ВК «Бахмут-ШВСМ» - СК «Прибилів» тощо…

Детальніше про результати матчів 3-го туру у чоловічій вищій лізі можна дізнатися за посиланням.