Квартет претендентів на медалі вступає в боротьбу з приблизно рівними шансами на успіх.

Великого волейбольного уїк-енду 19-21 червня одними з учасників змагального дійства будуть і фіналісти у жіночій «вишці», що зустрінуться у Полтаві. Причому, схоже, всупереч підсумкам першого етапу змагань, шанси усіх чотирьох команд на потрапляння на п’єдестал є приблизно рівними. Так само не просто визначити і основного претендента на чемпіонський титул…

Звичайно, на перший погляд здається, що головним фаворитом є «Легенда-Wnet». Столична команда дуже впевнено відіграла у «регулярці», вигравши в ній всі свої 11 матчів і віддавши в них лише одну партію. Причому, що цікаво, киянки поступилися в ній не комусь з інших фіналістів, а ВК «Буковинка-ДЮСШ №4». Відповідно, складається враження, що конкурентів у «легендарних» нема.

Проте, насправді, для них далеко не все так безхмарно. Адже, по-перше, тривалий карантин очевидно позначився на підопічних Марини Харчинської не кращим чином, а по-друге, протягом сезону рівень гри їхніх конкуренток із ВК «Полтавчанки», «Аланти» та збірної Харківської області-КЗ «ХПКСП» ХОР помітно поліпшувався. І хоча той же карантин їм теж, вибачте, виліз боком, шанси всіх чотирьох команд на загальний успіх він, більш-менш, підрівняв. І ті ж представниці Полтави, котрі спромоглися здолати київських волейболісток у рамках 2-го етапу Кубка України (3:1), однозначно не проти повторити той свій тріумф і нині. Тим більше, гратимуть вони у рідних стінах, хоча й за відсутності вболівальників на трибунах.

Та все ж, хоч як там було, а у суперечці за чемпіонський титул «Легенда-Wnet» все одно залишається претендентом №1. До того ж, господарем 2-го – вирішального - туру «Фіналу чотирьох» 26-28 червня буде саме вона…

Срібні ж медалі, на думку спеціалістів, між собою з рівними шансами виборюватимуть волейболістки Полтави і Дніпра. Адже обидва колективи являють собою цікаве сполучення досвіду й молоді, а в очному протистоянні в рамках «регулярки» видали захопливий трилер. Той поєдинок, що відбувся в останній день зими, вийшов по-справжньому валідольним. ВК «Полтавчанка» та «Аланта» почергово вигравали партії – 25:13, 22:25, 25:20, 18:25… І, нарешті, тай-брейк, де боротьба йшла фактично очко в очко. Долю переможця могла вирішити, вибачте за тавтологію, найдрібніша дрібничка. Вона, зрештою, й стала реальністю – на користь ВК «Полтавчанка» – 16:14. Однак дніпрянки, образно кажучи, у боротьбі за своє місце під сонцем – теж однозначно не подарунок. І недооцінювати їх не варто.

Остання перепустка до «Фіналу чотирьох», ще раз вибачте за тавтологію, до останнього залишалася вакантною. Проте зрештою, цілком справедливо, дісталася збірній Харківської області-КЗ «ХПКСП» ХОР. Серед молодих підопічних Ольги Ахлестіної та Станіслава Люгайла є чимало цікавих виконавиць, спроможних у кульмінаційні моменти, що називається, взяти гру на себе. Таким позитивним прикладом неодноразово відзначалися, зокрема, Ірина Ногіна, Діана Окоро та Анастасія Святенко. Тому насправді і харків’янки цілком спроможні вибороти один із комплектів медалей.

Але як воно станеться у реальності – незабаром дізнаємося!

Календар матчів можна подивитися за наступним посиланням.