Заключні матчі туру вийшли дивовижно непередбачуваними.

Цього уїк-енду відбулися заключні поєдинки стартового туру. У Харкові «з’ясовували стосунки» місцеві КЗ «ХПКСП» ХОР і «Харків’янка-ХНПУ» та столичні НУФВСУ і «Метеор-Інваспорт». Їхня жага до перемог виявилася настільки великою, що зрештою, жодна з команд не уникнула поразок. Найцікавішими же стали так звані харківське та київське «дербі»…

Попервах здавалося, що в рідних стінах представниці Харківщини почуватимуться більш упевнено. Однак абсолютно іншої думки дотримувалися волейболістки «Метеор-Інваспорт», які, хоча й у напрочуд впертій боротьбі, все ж спромоглися почергово перемогти господарок туру з однаковим рахунком – 3:0. Натомість, харків’янки дружньо «відігралися» на спортсменках НУФВСУ, перемігши тих достатньо впевнено.

Зважаючи на вище наведене, величезною несподіванкою стала поразка «метеорок» у столичному «дербі». Студентки одразу ж приголомшили опоненток серією ейсів, після чого, що називається, не залишали деморалізованим опоненткам жодних шансів. Однак у третій партії підопічні Ольги Шльонської раптово стали жертвами власної же «зброї». Кращий бомбардир «Метеор-Інваспорт» у тому поєдинку – Христина Рідош – яскраво продемонструвала, що теж володіє секретами разючих подач. У підсумку із 21-го загального очка на своєму рахунку добрих 11 вона здобула саме ейсами! І команда Івана Терещука вирівняла становище у протистоянні – 2:2.

Усе мав вирішити тай-брейк, де, здавалося, Рідош і компанія мають більше шансів на загальний успіх. Проте волейболістки НУФВСУ не знітилися, спромоглися зібратися психологічно та, завдяки вдалим діям, насамперед, Ольги Аносової, Вікторії Полушкіної і Марини-Магдалени Черній, завдали опоненткам вирішального удару. Отже, перемога НУФВСУ – 3:2 (25:22, 25:19, 22:25, 16:25, 15:10).

За схожим сценарієм, та ще більш напруженим й інтригуючим, видалося харківське «дербі». Тут також віднайшовся герой-індивідуаліст, який старанно тягнув за собою всю команду. Мова йде про восьмого номера «Харків’янки-ХНПУ» Олександру Капканець. Саме її напрочуд феноменальна результативність (загалом набрала 31 очко, із них 9 – ейсами, з відсотком реалізації – 63!) дозволила буквально «видряпати» перші дві партії – 26:24 і 25:23. Підкреслимо – саме «видряпати», оскільки землячки Олександри по інший бік сітки «не пасли лякливого» і протиставили її бомбардирському тайфуну колективні атакуючі потуги. Зокрема, Ірина Бєлова у підсумку відзначилася 16 разів, Катерина Ващук – 14, а Ірина Ногіна – 13. Відповідно, два наступних сети «видряпали» уже волейболістки КЗ «ХПКСП» ХОР – 25:23 і 25:23. Тож і тут переможця мав виявити тай-брейк…

У ньому Капканець з останніх сил допомогла своїм партнеркам організувати ривок – 8:4. Але у відповідь у суперниць «вистрілила» Бєлова, і невдовзі табло висвітило – 9:9. Далі було – 12:12. А ось три наступних розіграші залишилися за волейболістками КЗ «ХПКСП» ХОР. Отже, їхня перемога у сеті – 15:12, та у матчі – 3:2.

Таким чином, набрати максимум очок і наздогнати на вершині турнірної таблиці «ФОГТЛАНД» і «Білозгар-Медуніверситет» не вдалося нікому. Проте що у наступних турах неодмінно буде «гаряче» - то однозначно!

Детальніше про результати матчів можна дізнатися за наступним посиланням.

vischaya liga