Схоже, остаточно визначилася група команд, якій по силах продовжити боротьбу за путівки до «Фіналу чотирьох».

Звітний тур багато в чому дав відповідь на питання стосовно справжніх можливостей деяких команд. Відповідно, коло колективів, які зі старту виказували націленість забронювати за собою місце у квартеті найсильніших, дещо скоротилося. А на вершині таблиці запанував черговий локальний лідер…

Напрочуд цікавий чемпіонат триває нинішнього сезону! Адже після кожного попереднього туру на першій сходинці неодмінно опинявся хтось новий, і нинішній також не став винятком. Оскільки «ДСО-ЗУНУ-Динамо», що йшло попереду, свій єдиний поєдинок із ВК «Політехнік-Одеса» замість зараз проведе аж 12 березня наступного року, то нагоду обійти його на даний момент отримала ціла група найближчих переслідувачів. І майже вся скористалася нею на «відмінно»…

Однозначно, центральним у турі був поєдинок ВК «Покуття» - «Олюртранс». Раніше обидві команди, показавши достатньо змістовний волейбол, почергово піднімалися на вершину таблиці, тож можна зрозуміти, який особливий характер носила ця їхня зустріч.

Представники Снятина розпочали потужним ривком – 5:0, потім вели – 16:10, однак вже незабаром суперники спромоглися скоротити відставання до мінімуму – 16:17. Та все ж вчасно взятий наставником Сергієм Щавінським тайм-аут дозволив його підопічним набрати чотири очки поспіль і впевнено фінішувати – 25:19. Натомість у другій партії волейболісти з Луцька вчепилися за свій шанс «лещатами», і таки реваншувалися – 25:23. Тим більш дивним виглядає провал, котрий стався з підопічними Володимира Андрійчука в наступному сеті. М’яч їх абсолютно не слухався і, як наслідок, табло висвітило для «Олюртранса» вкрай неприємні цифри – 13:25.

Щоправда, у четвертій партії лучани знову заграли більш-менш розважливо, проте снятинці, що називається, вже вхопили птицю перемоги за хвіст. І таки втрималися за нього – 25:22 та в підсумку – 3:1: ВК «Покуття» вирвав дуже важливу перемогу.

Таким чином, колектив Сергія Щавінського, який в іншому матчі на диво переконливо розібрався з «Булавою» - 3:0 (25:17, 25:16, 25:19) цілком реально міг знову очолити турнірну таблицю. Однак завадив аналогічний подвійний успіх ВК «Решетилівка». У принципі, він став очікуваним, оскільки команда Сергія Побережченка зустрічалася з аутсайдерами, і не залишила їм навіть мізерних шансів, не віддавши жодної партії ні «Метеор-Інваспорту», ні «ШВСМ-СумДУ». Найбільше в її складі відзначилися Богдан Оніпко (загалом у двох іграх забив 28 разів) та Нік Сотнік (26 разів).

Відповідно, ВК «Решетилівка» якраз і вискочила на перше місце за рахунок більшої кількості зіграних матчів. Але якщо дивитися з точки зору втрачених очок, то решетилівці, маючи в пасиві дві поразки, на один пункт поступаються за цим показником не лише вищезгаданим «ВК «Покуття» і «ДСО-ЗНУ-Динамо», але й ВК «Дніпро», який у звітному турі спромігся довести свою перевагу над непростими суперниками. Зокрема, над традиційно непоступливими «Хотинськими козаками» - 3:0 (19 очок записав до свого активу Дмитро Янчук) та «Новатором» - 3:1 (по 17 разів відзначилися досвідчені Андрій Горбенко і Владислав Богатирьов).

Отже, після цього туру сформувалася п’ятірка лідерів, яка відірвалася від конкурентів на більш-менш солідну відстань: ВК «Решетилівка» - 7 перемог і 23 очки (після 9 матчів), ВК «Покуття» - 6 і 18, ВК «Дніпро» - 6 і 17, «Олюртранс» - 5 і 16 (всі - після 7 матчів) та «ДСО-ЗУНУ-Динамо» - 5 і 15 (після 6 матчів). Очевидно, саме між ними й розгорнеться подальша боротьба за чотири путівки до фінального раунду. І, судячи з усього, боротьба ця буде вкрай запеклою…

Детальніше про результати матчів можна дізнатися за наступним посиланням.

men ukraine