Вінницька команда небезпідставно вважається головним претендентом на «золото».

Ще не встигли влягтися пристрасті після вирішального туру регулярного чемпіонату, а на черзі для його провідного квартету - вже перша серія поєдинків у боротьбі безпосередньо за медалі. У ній апріорі є фаворит, якому багато хто наперед віддає пальму першості, але ж чи виправдає він ці сподівання?..

Отже, 19-21 березня у Житомирі відбудуться матчі 1-го туру «Фіналу чотирьох». І хоча, на жаль, вони проходитимуть за відсутності глядачів, у рідних стінах ВК «Полісся-2» дуже серйозно націлюється внести кардинальні корективи у масові прогнози щодо майбутнього чемпіонства «Білозгар-Медуніверситету». Прогнози, зауважимо, цілком слушні, оскільки протягом усього регулярного чемпіонату вінницька команда демонструвала найбільш змістовний і стабільний волейбол, здолавши, зокрема, всіх інших учасників «Фіналу чотирьох» (ВК «Полісся-2» - 3:1, «ФОГТЛАНД» - 3:0 і «Южанку-ЧНУ-ДЮСШ №5-МФКФК» - 3:0), а єдиної несподіваної поразки (2:3) зазнала лише від посиленого складу СК «Прометей-2-ДДТУ», котрий раніше без того самого підсилення лише програвав. Тож «Білозгар-Медуніверситет» розпочинає фінішний етап змагань із 3-ма очками в активі та, до речі, вирішальний 2-й тур прийматиме 2-4 квітня вдома.

Утім, ВК «Полісся-2», маючи від старту «Фіналу чотирьох» 2 очка, шансів на тріумф аж ніяк не втратив. Житомирський колектив протягом сезону також показав спроможність вирішувати у чемпіонаті найсерйозніші завдання, і хоча не має у своєму складі такого вправного бомбардира, як вінничанка Валерія Якушева, є напрочуд сильним якраз завдяки спільним зусиллям. Тож якщо підопічні Василя Палюри зуміють належним чином налаштуватися психологічно, здолати їх буде дуже важко.

Що ж до «ФОГТЛАНД» та «Южанки-ЧНУ-ДЮСШ №5-МФКФК» (у них від старту є 1 та 0 очок відповідно), то їх недооцінювати також не варто. Так, у «регулярці» обидві команди зазнали поразок не лише від «Білозгар-Медуніверситету», але й від «Полісся-2 (по 0:3), проте то було ще у грудні. А як станеться у березні, тим більше, коли стимули вже є зовсім іншими – питання риторичне.

Таким чином, анонсовані матчі цілком можуть стати як повністю прогнозованими, так і з точністю до навпаки…