Львівські «Барком-Кажани» в матчі відповіді півфінальної серії раунду плей-оф чоловічої Суперліги не зуміли обіграти дніпровське «Дніпро».

У дуже драматичному протистоянні львівські волейболісти, на домашньому паркеті, поступились «дніпрянам» з рахунком  2:3.

Прикра  і несподівана поразка «Кажанів» у Дніпрі (3:0) змусила хвилюватися відданих вболівальників львівського волейболу, адже омріяний фінал Суперліги знову віддалявся від міста Лева.  Та навіть найбільші скептики не сумнівалися, що на домашньому паркеті «Кажани» «покажуть зуби», і доля виходу у фінал вирішуватиметься у третьому матчі.

Але не так сталося, як гадалося і вже перший сет львівського поєдинку, показав, що хлопчиками для биття у цьому матчі «Дніпро» бути не збирається. Підопічні Віталія Стаднікова, скористалися помилками «Кажанів» в атаці та захисті  і повели у рахунку поступово нарощуючи свою перевагу, яку у підсумку довели до перемоги (20:25).

Львівські вболівальники, які того вечора прийшли у спортивний комплекс «Грація» таким розвитком подій задоволені аж ніяк не були і з початком другої партії одразу «погнали» своїх улюбленців вперед. Фактор сьомого гравця оживив гру «Кажанів», але не налякав гравців «Дніпра»,  аж в середині партії «Кажани» поступово почали відриватися у рахунку і довели свою перевагу до шести пунктів і не зважаючи на всі спроби «Дніпра» зрівняти рахунок святкували перемогу у партії (25:20).

Третій сет міг стати переломним для «Кажанів», але не став. Львівські волейболісти, які здавалось би вже впіймали кураж, по ходу третьої партії знову його загубили  і дозволили «дніпрянам» вийти вперед. Не допомогли «Кажанам» старання ні досвідчених Капаєва і Осадци, ні активні дії Шиманського та Тевкуна у підсумку поразка (19:25).

Гра могла б закінчитися перемогою «Дніпра» вже у четвертій партії, якби не тактичний талант польського наставника «Баркому» Яна Суха. Як завжди емоційний і рухливий Сух зумів і достукатися до своїх підопічних, в результаті «Кажани» не просто перемогли суперника, а розбили його з різницею у 13 пунктів (25:12).

Після такої партії, вже мало хто сумнівався, що «Кажани» не зможуть переграти «Дніпро». Тай-брейк розпочався з гойдалок, то «Кажани», то «Дніпро» виходили в перед. Інтрига трималася майже до завершення п‘ятої партії, але в кінцівці сету на морально-вольових якостях вдаліше зіграли саме дніпровіці (9:15) .

У підсумку саме «Дніпро» зіграє у фіналі чоловічої Суперліги сезону 2015-2016 – його суперником буде «Локомотив». А львівські «Кажани» боротимуться за третю сходинку з командою-сенсацією останніх тижнів – «Юракадемією».

За матерiалами прес-служби ВК «Кажаны-Барком»