Сьогодні у Львові відбудеться перший поєдинок у серії плей-офф чоловічої Суперліги. Суперником місцевого «Баркому-Кажани» буде харківська «Юракадемія».

Нагадаємо, до фіналу львів’ян не пустив дніпропетровський «Дніпро». В обох поєдинках з дніпрянами підопічні Яна Суха зазнали поразок (0:3 та 2:3). «Юристи» у попередньому раунді зуміли нав’язати боротьбу сусідам з «Локомотива», але у третьому поєдинку дотиснути 15-разових чемпіонів України не зуміли  (0:3, 3:1, 2:3).

Напередодні матчів за бронзу інтерв’ю дав ліберо львівського «Баркому» Юрій Флюнт.

– З якими відчуттями ваша команда підходить до ігор? Адже програш у півфіналі не міг не вплинути у психологічному плані…

– Так, розчарування було дуже сильним. «Дніпро» підійшов до цієї стадії в надзвичайно хорошій формі, і на виїзді в першому матчі у нас практично не було шансів, за виключенням першого сету. У домашній грі були непогані шанси, але права на помилку у нас вже не було. Але ці зустрічі – вже історія. Ми зробили висновки та плідно готувалися до «Юракадемії», переглядали її матчі проти «Локо». «Юристи» дуже добре зіграли з діючими чемпіонами і були близькими до фіналу! Думаю, легкої прогулянки у нас точно не буде, постараємося продемонструвати свою найкращу гру, аби реабілітуватися перед своїми вболівальниками.

– Якщо брати до уваги минулі матчі цього сезону проти «Юракадемії», можна сказати, що це для вас незручний суперник?

– В регулярному чемпіонаті в нас не було з ними проблем. Але у вирішальній частині чемпіонату вони набрали надзвичайну форму, тож це дуже серйозний опонент.

– Серія починається у Львові. Це добрий знак для «Баркому»?

– Вдома, як-то кажуть, і стіни допомагають. Останні місяць-півтора були досить напруженими – з далекими виїздами, наприклад, у Суми на 1 000 км, після чого одразу грали з «Дніпром». Часу на підготовку було дуже мало. А зараз ми отримали трохи більше можливості підготуватися краще.

– Матчі відбудуться в СК «Галичина». Вам тут добре грається?

– У цьому залі ми тренуємося останні два тижні. Де краще грати – тут чи у СК «Грація» – сказати важко, у кожного з хлопців є своя думка. Але, думаю, серед своїх вболівальників нам буде комфортно.

– Чи всі підійшли здоровими до першої зустрічі?

– На останньому тренуванні травмувався наш центральний блокуючий Олександр Кульбіда. До наступних ігор у Харкові Сашко має відновитися. Всі решта – в порядку і готові до бою!

За матерiалами прес-служби ФВУ