13 травня у Харкові розпочинається кульмінаційна частина волейбольного сезону! «Локомотив» та «Дніпро» проведуть перший матч серії за золоті нагороди. Протистояння триватиме до трьох перемог.

Для «Дніпра» дуель з 15-разовим чемпіоном України стане справжнім тестом на міцність. Вихід у фінал для дніпрян вже є беззаперечним успіхом, яким команда може пишатися. Але було б дивно зупинятися, коли до золотої вершини залишився лише один крок. Із цим погоджується і головний тренер дніпропетровцiв Віталій Стаднiков.

 Віталію Вікторовичу, у якому стані команда підходить до відповідальних матчів?

– У нас є одна відчутна кадрова втрата, і це бентежить. З гри випав наш основний діагональний Віталій Бондар. Він травмувався і вибув зі строю приблизно на три тижні.

 Ким плануєте його замінити?

– Поки сказати важко (розмова відбувалася у четвер ввечері. – Прим. ред.). На тренуванні у день гри ми подивимося, кого можна поставити на місце Бондара. Після заняття збереться тренерський штаб і ухвалить остаточне рішення.

 Ця кадрова втрата не вплинула на бойовий настрій інших хлопців?

– Звичайно, вплинула. Адже, Віталік – капітан команди. Тож інші гравці перебувають не в надто гарному настрої. Окрім того, наші фінансові проблеми так само не вирішені, як і раніше. Проте, варто зазначити, що в команді дуже багато молодих волейболістів, які виходять на майданчик не просто заради грошей. Грати у фіналі Суперліги вдається не кожного року. Такі матчі – чудовий шанс для молоді заявити про себе. Зараз вони працюють на свій імідж. Ми будемо використовувати наші можливості у повній мірі.

 Які ваші враження від півфінальних матчів «Локомотива» з «Юракадемією»?

– Мені важко сказати, яка з команд була насправді сильнішою у півфіналі. Вважаю, що в кінцевому успіху залізничників не обійшлося без значної долі фортуни.

За матерiалами прес-служби ФВУ