Два різних поєдинки, два різних результати - такі підсумки перших матчів, останнього етапу чоловічої Суперліги між львівськими «Барком Кажанами» та харківською «Юракадемією».

Визначити фаворита у цій парі з самого початку було дуже важко, адже львівські волейболісти провели надзвичайно видовищний сезон і зупинились всього за крок, до фіналу, двічі поступившись дніпровському «Дніпру». «Юракадемія» на попередньому етапі мало не відправила боротися за бронзу, 15 разового чемпіона України, харківський  «Локомотив», для такого історичного досягнення «юристам» забракло досвіду і трохи фарту.

Та все серія ж до трьох перемог розпочиналася саме у Львові, а в рідних стінах «Кажани» в цьому сезоні програвали не часто. А відтак вболівальники, які в той день прийшли в Палац спорту «Галичина» від свої улюбленців очікували тільки перемоги і то перемоги розгромної. Але то була п’ятниця 13 і то був не вечір «Кажанів». Кожна друга подача львівських волейболістів потрапляла або в сітку, або в аут, та і в захисті підопічні Яна Суха зіграли напевне найгірший матч в сезоні.

У підсумку на табло горіли такі невтішні 0:3 (18:25, 23:25, 24:26) і то був перший дзвіночок, що від поразки, від «Дніпра» «Кажани» ще не оговтались. 

На наступну гру польський наставник «Кажанів» пообіцяв краще налаштувати своїх підопічних і провести відразу декілька замін. Тому у суботу з перших хвилин гру розпочинали догравальник Флюнт та зв’язуючий Плясецький у ролі запасних опинилися капітан Віталій Осадца та нападник Андрій Шиманський.

У перших двох партіях суперники обмінялися перемогами: «Кажани» взяли перший сет з мінімальною перевагою 25:23, а в другому сильнішими були гості – 25:20. Однак у третій та четвертій партіях підопічні Яна Суха були більш мотивованими і довели справу до кінця – 25:18 та 25:22.

Перемога «Кажанів» 3:1 (25:23, 20:25, 25:18, 25:22) і рахунок у серії стає нічийним 1:1, а це може означати лише одне, що боротьба за бронзові нагороди турніру тільки розпочинається.

Наступні два поєдинки «Кажани» проведуть на виїзді 20 та 21 травня.

Додамо, що у фінальній сутичці в якій зустрічаються харківській «Локомотив» та  дніпровське «Дніпро» з рахунком 2:0 ведуть «залізничники». Тому чемпіон цього сезону у Чемпіонаті України з волейболу серед чоловічих команд Суперліги може визначитися вже цієї п’ятниці.

За матерiалами прес-служби ВК «Барком-Кажани»