Сьогодні о 17.00 у місті Дніпро відбудеться третій матч серії за золоті медалі Суперліги, в якому місцевий ВК «Дніпро» протистоятиме «Локомотиву». Харків’яни мають нагоду вже сьогодні завоювати титул!

Нагадаємо, фінальна серія (як і протистояння за бронзові нагороди) триває до трьох перемог однієї з команд. Після перших двох зустрічей «Локомотива» і «Дніпра» рахунок 2:0 на користь діючих чемпіонів України. Відзначимо, що команда з Харкова 15 разів у своїй історії вигравала головний трофей національної першості і вже сьогодні може зробити це у 16-те.

«Дніпро» з Дніпра!

Цікаво, що сьогоднішній матч стане чи не першим спортивним заходом значного рівня, проведеним у місті після його перейменування.

19 травня Верховна Рада України в рамках декомунізації змінила назву міста з Дніпропетровська на Дніпро. Постанова набрала чинності з дати її прийняття. Зрозуміло, що усім ще потрібно звикнути до нововведення. Цікаво, чи позначиться воно на настрої волейболістів команди «Дніпро» – назви клубу та міста, яке він представляє, відтепер є тотожні.

 

Дмитро СУХІНІН: «Навіть програш має бути гідним!»

Напередодні матчу №3 у фінальній серії на кілька запитань вiдповiв нападник «Дніпра» Дмитро СУХІНІН.

– Спортсмени часто говорять фразу: «Виходимо на кожен матч, як на останній». Але усвідомлюєте, що у п’ятницю може бути зіграний дійсно останній матч сезону?

– Настрій у команді бойовий, нам втрачати нічого. Особисто я налаштований віддати всі сили для перемоги над «Локо». Вважаю, що перемогти харків’ян цілком реально. Особисто мені це раніше вдавалося двічі: одного разу обіграв «Локомотив» у складі черкаського «Імпекс-Агро» (у тому чемпіонаті ми здобули срібло), іншого разу – з «Фаворитом» (Лубни). Сподіваюся повторити цей міні-подвиг і зараз. Так, ми розуміємо, що ця гра може стати останньою в чемпіонаті, але, вважаю, що навіть програш має бути гідним, а не ганебним, як був у Харкові тиждень тому.

– Чому ти вважаєш, що це було ганебно?

– У Харкові «Дніпро» провалив дві зустрічі, особливо це стосується другого матчу. Усі зіграли зовсім не на тому рівні, на якому сподівалися. Можливо, ми перегоріли. Також ні для кого не секрет, що у клубі є фінансові проблеми: гравцям довго не платять зарплату, а хлопцям треба годувати сім’ї, розраховуватися з боргами… Все це не може не позначатися на грі…

«Друге місце вигризали зубами»

– Проаналізувати, в чому саме поступилися «Локомотиву» тиждень тому?

– Я по кілька разів переглядав і першу, і другу гру. Навіть моя дружина, не маючи досвіду у волейболі, сказала, що це жах, а не гра (сумно посміхається). Помилок було море… У першу чергу, потрібно було хоча б не помилятися.

– Наскільки позначається на ваших діях відсутність капітана – Віталія Бондаря?

– Віталія нам дуже не вистачає, він у нас основний нападник. Він нас підтримував, вболівав. Є шанс, що в третій грі він допоможе – на останніх тренуваннях вже потихеньку стрибав, тож можливо буде грати.

– Вже можна підбити попередні підсумки сезону для «Дніпра»? Навіть друге місце стане величезним успіхом для колективу?

– Команда у нас хороша, хлопці тямущі, і тренери – молодці! Ми багато працювали, старалися. Можливо, багато хто думає, що нам просто пощастило, але можу сказати, що ми зубами вигризали це друге місце.

«У «Дніпрі» в мене повірили!»

– Особисто ти в «Дніпро» перейшов у розпалі сезону. Як сюди потрапив?

– Після виступів за попередній клуб (ним був харківський «Локомотив») у мене була досить серйозна травма – тендиніт колінного суглоба. Я не міг сильно стрибати. Коли нарешті вилікувався, то у грудні минулого року почав шукати клуб – здавалося, запізно, бо всі команди були вже укомплектовані. І якось мені написав тренер дніпрян Віталій Олександрович Осипов. Я йому чесно пояснив ситуацію з коліном, але він у мене повірив. За це я йому дуже вдячний! Хоча розумію, наскільки ризиковано брати гравця в середині сезону після травми. Сподіваюся, я «Дніпро» не підвів.

– Я десь чув, що влітку ти шукатимеш нову команду. Це пов'язано з фінансовими питаннями в «Дніпрі»?

– Це моя дружина Крістіна мене постійно рекламує: у фейсбук, «однокласники», «вконтакті» викладає відео-нарізки з моєю грою. Багато листується і постійно змінює статуси (посміхається). Але, якщо серйозно, для мене на сьогоднішній день сезон ще не завершено, тому відповісти на ваше питання не можу. Хоча фінансове становище у «Дніпрі» дійсно нестабільне.

– У вересні національна збірна України розпочинає участь у кваліфікаційному етапі чемпіонату Європи 2017 року. Ти маєш досвід виступів за головну команду країни. Зараз розраховуєш потрапити на олівець керманичу збірної Юрію Філіпову? І що скажеш про перспективи «синьо-жовтих» у відборі взагалі?

– Я ні на що не розраховую. Хто гідний викликатися до збірної, а хто ні – вирішує лише тренер. Що стосується перспектив, то шанси є завжди. Потрібно виходити і досягати результату!

– І насамкінець не можу не спитати тебе як жителя міста – як сприйняв новину про перейменування  Дніпропетровська у Дніпро?

– Мене ця тема не сильно зачепила, оскільки я є харків’янином – ним і залишуся. Головне, щоб моє рідне місто не перейменовували (посміхається). Все інше – справа звички.

За матерiалами прес-служба ФВУ