У суботу у Харкові на майданчику Національної юридичної академії був зіграний останній матч сезону Суперліги. Господарі – «Юракадемія», перемігши «Барком», завоювали бронзові медалі чемпіонату.

«Юракадемія» – «Барком-Кажани» – 3:1 (21:25, 25:14, 25:19, 25:21)

«Юракадемія»: Шаповал, Шевченко, Грюк, Діденко (к), Шульга, Рогожин; Брова (л), Бегменко (л), Д.Романцов, Доценко. Тренер – Володимир Романцов.

«Барком-Кажани»: Осадца (к), Шиманський, Семенюк, Тевкун, Капаєв, Кадюк; Бокшан (л), Обребські (л), Гребенюк, Пилипів, Плясецький, Флюнт. Тренер – Ян Сух.

Судді: В.Самодай (Суми), А.Ковальчук (Луцьк).

Тривалість гри: 106 хв. (31+21+24+30)

21 травня. Харків. Зал НЮАУ ім. Ярослава Мудрого. 600 глядачів.

До цієї гри команди підійшли за рахунку 2:1 на користь «юристів», тож підопічні Володимира Романцова усвідомлювали, що перемога в цій зустрічі вирішує долю всього сезону. Для львів’ян же залишався останній шанс виправити складну ситуацію. Команді Яна Суха потрібно було перемагати у гостях, і тоді серія завершилася б у їхньому рідному місті, де віддані вболівальники надали б суттєву підтримку у вирішальний момент. Але «юристи» не стали відкладати своє завдання на потім і все вирішили у четвертій грі.

Проблеми у господарів виникли лише в стартовому сеті, який залишився за галичанами – 25:21. Але цей відрізок став виключенням із загального перебігу гри. Починаючи з другої партії харків’яни знову перетворилися на потужну боєздатну одиницю, якою вони були і за день до цього. 25:14, 25:19, 25:21 – рахунки у партіях свідчать про значну перевагу «Юракадемії» над суперником. Отже, бронза команди Романцова – цілком заслужена.

Нагадаємо, що і торік цей харківський колектив фінішував на третій сходинці. Таким чином, його стабільність – ознака класу. Вітаємо «юристів» з місцем на п’єдесталі! 

За матерiалами прес-служби ФВУ