За підсумками зібрання в офісі Федерації волейболу України за участю представників команд став відомий формат проведення чемпіонату України серед чоловіків сезону-2016/17.

Отже, у чоловічій Суперлізі гратимуть вісім команд: харківський «Локомотив» (головний тренер – Юрій Філіппов), дніпровське «Дніпро» (Віталій Стадников), львівський «Барком-Кажани» (тренер офіційно ще не відомий), ВСК «Юракадемія» (Володимир Романцов), сумський «СумДУ» (Микола Пасажін), «Вінниця» (Олександр Бондаренко), хмельницький «Новатор» (Роман Ковальчук) та чернігівський «Буревісник-ШВСМ» (Микола Благодарний).

Чемпіон України сезону-2016/17 буде визначений за підсумком трьох етапів. Перший – регулярний чемпіонат, який складатиметься з 14-ти турів, де команди зіграють спарені матчі вдома та на виїзді. Другий етап – турніри першої (1-4-е місця) та другої четвірок (5-8-е місця), де команди традиційно стартуватимуть з бонусними очками (3,2,1,0). Третій етап – плей-офф за перше та третє місця (до 3-х перемог).

Команда, яка займе останнє, восьме, місце в чемпіонаті, «вилітає» у вищу лігу, а колектив, який посяде сьому позицію, зіграє серію перехідних матчів (до 3-х перемог) з другою командою вищої ліги.

Формат проведення чемпіонату України серед жінок сезону-2016/17 стане відомий пізніше, після його обговорювання з представниками команд-учасниць.

За матерiалами прес-служби ФВУ