Сумський «Хімпром-СумДУ» знявся з чемпіонату України серед команд Суперліги. Замість сумчан зіграє «Фаворит» (Лубни). На адресу ФВУ були направлені відповідні документи.

1 серпня ФВУ отримала лист від Управління молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації наступного змісту:

"Управління молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації впродовж майже двох місяців намагалося вирішити питання фінансування команди «Хімпром-СумДУ». В чисельних нарадах з керівництвом міста, депутатами, керівниками підприємств міста та області обговорювалися питання співфінансування команди. Наразі підприємств, які мають фінансову спроможність підтримати волейбольну команду немає. З обласного бюджету можливо фінансування до 1 млн. гривень, але цього замало для нормального існування команди. На жаль керівництво міста на спромоглося допомогти вирішити проблему. Прорахувавши всі можливості фінансування з обласного та міського бюджетів, бюджету Сумського Державного Університету дійшли висновку про зняття команди з XXVI Чемпіонату України серед чоловічих команд суперліги."

Лист підписав начальник управління Дмитро Лантушенко.

List v FVU ot Himproma

Лубенський «Фаворит», який в минулому сезоні вилетів із елітного дивізіону, свою участь в чемпіонаті України серед команд Суперліги сезону-2016/17 підтвердив вiдповiдним листом вчора, 4 серпня.

Pismo ot Favorita v FVU

«Хімпром-СумДУ». Дос’є

Команда «Хімпром-СумДУ» була заснована у 2011 році на базі ПАТ «Сумихімпром» та Сумського Державного Університету. В сезоні-2011/12 команда стала переможцем вищої ліги і увійшла в Суперлігу.

В дебютному сезоні в Суперлізі - 5 місце. У сезоні 2013-2014 - перші нагороди: срібні медалі чемпіонату України та Кубку України. В наступному сезоні успіх в чемпіонаті України був повторений. В минулому сезоні «Хімпром» посів 5-е місце. Увесь цей час команду очолював Микола ПАСАЖІН.

За матерiалами прес-служби ФВУ