Предстартовий матеріал – про бронзового призера чемпіонату України – харківську «Юракадемію». Комментарi головного тренера команди Володимира РОМАНЦОВА.

КАДРОВІ ЗМІНИ

Залишили команду Олег Шевченко, Юрій Шульга, які гратимуть в Казахстані, а також Влад Діденко та Горден Брова – ВК «Барком-Кажани». Поповнилася команда перспективною молоддю в кількості дев’яти чоловік.

ПІДГОТОВКА

Підготовка розпочалася в середині липня. Перший етап – 10-денний збір – відбувся в Харкові на базі юракадемії. Збір із загально-фізичної підготовки провели в Бердянську, де відпрацювали в чотирнадцять робочих днів. Тренувалися на піску – бігали, стрибали. Потім отримали пропозицію провести збір в Закарпатті, а саме в Іршаві, де поєднували фізподготовку та ігрові тренування, зіграли навіть турнір на День незалежності. З 12 вересня провели ще один 12-денний збір на базі юракадемії – санаторії «Березовий гай», в Бермінводах.

Перед стартом Кубком України зіграли два матчі з «Локомотивом» в його залі, а потім,  минулого тижня зіграли із залізничниками на своєму  майданчику.

Також низка гравців «Юракадемії» отримали ігрову практику на першому етапі Кубку України у складі нашої другої команди.

Володимир РОМАНЦОВ:

- Зазвичай, ми грали більше спарингів в період підготовки до чемпіонату. А зараз тільки три матчі другого етапу Кубку України та три матчі з «Локомотивом», не враховуючи турнір в Іршаві. Тож відчувається недолік ігрової практики.

 

ДРУГИЙ ЕТАП КУБКУ УКРАЇНИ

В Хмельницькому «юристи» обіграли другі команди колективів Суперліги – ВК «Барком-Кажани» та «Буревіснику-ШВСМ», а також поступилися місцевому «Новатору» з рахунком 1:3. Цього вистачило, щоб з другого місця вийти в третій раунд Кубку.

Володимир РОМАНЦОВ:

- У цілому по грі я б сказав, що ми в чомусь поступалися, а коли прийому немає і подача не летить особо, нічого не награєш. З іншого боку, дуже сподобався «Новатор» - я б відзначив тут Сергія Попова, який цементує гру команди.

ЦІЛІ НА СЕЗОН

Володимир РОМАНЦОВ:

- Керівництво завжди ставить перед нами однакову задачу – перемагати в кожному матчі. Я таким же чином мотивую гравців: «Якщо хочете зростати – треба перемагати». Адже при поразках психологія ламається. Важко буде замінити і нашого провідного снайпера Олега Шевченка, який забивав майже все, що йому давали. Звісно не вистачатиме Влада Діденка з його харизмою. Але сподіваюся, що наші срібні призери юніорського чемпіонату Європи – і Андрій Рогожин, і Дмитро Канаєв – демонструватимуть добротний волейбол.