В п’ятницю стартують чемпіонати України серед чоловічих та жіночих команд. Пропонуємо вам матеріали про команд-учасниць змагань. Кадрові зміни, підготовка, цілі. Перший на черзі – чернігівський «Педуніверситет-ШВСМ».

ПІДГОТОВКА

Передсезонну підготовку команда провела в рідному місті. Крім того, «Педуніверситет» зіграв в турнірі пам'яті Сергія Юрія в Тернополі. Підсумок - 4-е місце серед 4-х команд. Чернігівські волейболістки програли «Галичанці» - 0:3, «Регіні» - 0:3 і «Волині» - 1:3.

Володимир ЖУЛА, головний тренер «Педуніверситету-ШВСМ»:

- В цілому задоволений тим, як пройшла підготовка – по роботі волейболісток претензій немає.  Єдине недопрацювання – недолік ігрової практики. Ще один турнір нам би явно не завадив. 

КАДРОВІ ЗМІНИ

«Педуніверситет» покинули найдосвідченіший гравець і капітан команди Альона Шара (закінчила кар'єру), а також основна зв’язуюча Анастасія Ткаченко, яка тепер грає за кордоном. Поповнилася команда п'ятьма вихованками харківського волейболу 1999 року народження (ХОВУФКС). Кадровий потенціал за думкою головного тренера команди Володимира Жули зменшився, хоча в майбутнє наставник дивиться з оптимізмом: «Розраховую на досвід, який волейболістки отримали упродовж двох минулих чемпіонатів». 

ЦІЛІ НА СЕЗОН

Володимир ЖУЛА:

- Зберегти місце в Суперлізі, а для цього треба піднятися з останньої сходинки. Також одна з цілей – чинити достойний опір нашим лідерам. Ми не хочемо бути командою для биття.