Продовжуємо серію предстартових матеріалів. Бронзовий призер – «Сєвєродончанка». На питання відповів головний тренер команди Гарій ЄГІАЗАРОВ.

КАДРОВІ ЗМІНИ

Вперше у свої історії «Сєвєродончанка» зазнала таких значних втрат – мінус чотири гравця стартової шістки. Команду залишили волейболістки, які багато років визначали обличчя команди – догравальниця Ганна Кириченко (Лісєєнкова) та центральна Світлана Дорсман. Крім того, «Сєвєр» не дорахувався ще двох основних гравців – зв’язуючої Ольги Балабанової та центральної Таісії Хорольської. Таким чином, із гравців стартового складу зразка минулого сезону залишилися тільки Карина Юрченко та Людмила Афанасьєвська.

Поповнили команду відома «пляжниця» Єлізавета Суліма із Сум, яка гратиме у четвертій зоні, та юна зв’язуюча Заріна Нодіршоєва – випускниця Луганського спортінтернату. У складі команди заявлено вісім гравців. Як розповів Гарій Єгіазаров, «звісно, шукатимемо кадрове підсилення».

ПІДГОТОВКА

Команда розпочала підготовку з 1 серпня в Сєвєродонецьку, де й пройшла всі етапи, які зазвичай відповідають цьому періоду. Працювали над технікою та над «фізикою». За відсутності головного тренера Гарія Єгіазарова у стані збірної України – під його керівництвом збірна, нагадаємо, відібралася у фінальну частину Євро-2017 – волейболістки тренувалися під керівництвом досвідченої волейболістки клубу Людмили Афанасьєвської. До роботи над тактикою приступили лише з приїздом Гарія Єгіазарова. 

ЦІЛІ НА СЕЗОН

Гарій ЄГІАЗАРОВ, головний тренер ВК «Сєвєродончанка»:

- Головна задача – зберегти команду в Суперлізі. Приходиться констатувати, що напевно вперше за всі годи виступів в чемпіонаті ставиться саме така задача.