Продовжуємо серію матеріалів, присвячених старту чемпіонату України. На черзі ще одна чернігівська команда елітного дивізіону – на цей раз чоловіча – «Буревісник-ШВСМ».

КАДРОВІ ЗМІНИ

Вперше за багато останніх років команда, яка підтримується Чернігівським національним педагогічним університетом, уникла численних кадрових втрат.  Так, «Буревісник» втратив одного зі своїх лідерів Олександр Гладенка, який, судячи з матчу Суперкубку вже освоївся в «Баркомі». Але ця, за словами керманича «крилатих» Миколи Благодарного, серйозна втрата була в цілому компенсована – повернувся до лав клубу його вихованець - Максим Ніколайчук, який останніми роками грав у «Вінниці» та «Хімпромі». Крім того, перейшли в херсонський клуб два запасних перших темпи, але вони погоди не робили.

ПІДГОТОВКА

Підготовка, як завжди, пройшла в Чернігові. І як завжди чернігівська команда розпочала ії пізніше за інших. Виїзних зборів не було. Вже в серпні ми зіграли в турнірі, який відбувся в Харкові. Потім пройшли загально-фізичний збір – на Десні, на базі Чернігівського педуніверситету. 5 вересня приступили до роботи з м’ячами. Потім зіграли домашній турнір, а також два етапи Кубку України (на 1-му етапі зіграла друга команда клубу, на 2-му – і перша, і друга. – прес-служба). У підсумку дванадцять матчів упродовж підготовчого періоду.

Микола БЛАГОДАРНИЙ, головний тренер СВК «БуревісникМЕГУ-ОШВСМ»:

- Виглядаємо начебто непогано. Так це, чи ні, покажуть матчі першого туру з «Юракадемією».

ДРУГИЙ ЕТАП КУБКУ УКРАЇНИ

В перших офіційних матчах – суперниками «Буревісника» стали три колективи вищої ліги, з якими чернігівці доволі впевнено впоралися.

Микола БЛАГОДАРНИЙ:

- В цілому відіграли чисто, хоча і бруду у грі не обійшлося. Є ще шорсткості. Але краще, ніж в цей же період минулого року.

ЦІЛІ ТА ЗАДАЧІ

Микола БЛАГОДАРНИЙ:

- Цілі нам поставив директор ШВСМ Владимир Магеррамович Магеррамов, який останнім часом тільки відбивається  від перевіряючих. Це спеціаліст високого класу, людина на своєму місці, відданий свої справі, чесний, порядний. І ось він, говорячи о цілях на сезон, сказав: «Я розумію, що ви можете бути не готовими. Але, якщо ви не потрапите у першу «четвірку», відділення волейболу в ШВСМ можуть закрити».

Команда прийняла цю умову, хоча на потрапляння в «четвірку», як на мене, ще не дозріла. Але ми за нею битимемося. Не вірити Володимиру Магеррамовичу у мене немає підстав.

Крім того, хотілось би звернутися до можливих спонсорів. Не дайте вмерти команді, адже команда дуже перспективна. Ряд гравців з неї можуть вирости у зірок світової величини.

Наш клуб свого роду візитна картка відношення до спорту в місті та області. Але ми постараємося достойно нести прапор чернігівського спорту. Хотілось би, щоб спонсори підставили плече ректору Чернігівського педуніверситету Миколі Олексійовичу Носко, який фактично в одиночку б’ється за збереження волейболу в Чернігові.