Продовжуємо серію матеріалів, присвячених старту чемпіонату України. На черзі дiючий чемпiон та володар Суперкубку южненський "Хiмiк".

КАДРОВІ ЗМІНИ

Міжсезоння у стані «Хіміку» ознаменувалося зміною на тренерському містку. Завершив свою плідну роботу в Южному Сергій Голотов, під керівництвом якого команда чотири рази ставала чемпіоном України, тричі вигравала Кубок України, а також чотири сезони поспіль виходила принаймні у чвертьфінал єврокубку, зокрема у півфінал Кубку виклику 2015 року. На зміну йому, як відомо, прийшов Андрій Романович, який майже всю свою кар’єру, а точніше 22 роки, відпрацював у Тернополі (один чемпіонський титул та Кубок України). 

Кадрові зміни у клубі не сказати, що великі. «Хімік» покинули три гравці: капітан та лідер команди Тетяна Козлова, універсальний боєць Олена Расточило («Білозгар»), а також єдина шестикратна чемпіонка у складі южненського клубу Катерина Кальченко. Ці вакансії були заповнені гравцями таких же амплуа. Переїхали з Тернополю в Южне Катерина Дудник та краща блокуюча чемпіонату України-2015/16 Діана Карпець. Також до лав команди повернулася Дар’я Степановська, яка вийшла з декрету. Напередодні Суперкубку партнерки знову довірили їй капітанство.

ПІДГОТОВКА

«Хімік» традиційно провів підготовку на спортивних об’єктах Южного: ФСК «Олімп», стадіоні СШ№3, а також пляжному майданчику СП «Портовик». На початку вересня підопічні Андрія Романовича провели серію зустрічей зі збірної України (одна перемога, дві поразки), яка готувалася до відбіркового турніру чемпіонату Європи-2017, а незабаром  зіграли сім матчів на ігровому зборі у Польщі – шість перемог та одна нічия (2:2). В п’яти матчах суперниками «Хіміку» стали команди-середняки Орлен-ліги, в двох – колектив першої ліги.

Завершив «Хімік» підготовку до чемпіонату матчем Суперкубку із запорізькою «Орбітою». Як вже розповідав офіційний сайт ФВУ, команда Андрія Романовича здобула легку звитягу – 3:0 (25:18, 25:11, 25:7), здобувши таким чином свій десятий трофей в історії. 

ЦІЛІ ТА ЗАДАЧІ

Ціль «Хіміку» останні шість сезонів – в сезоні-2010/11 таких задач не ставилося – незмінна: стати чемпіоном України. Також через чемпіонат южненська команда традиційно готуватиметься до матчів на єврокубковій арені – тут «Хімік», нагадуємо, вперше стартує в Лізі чемпіонів – 1 та 5 листопада матчі з краснодарським «Динамо».