Чоловічий ВК «Дніпро», як і жіноча «Сєвєродончанка», частину підготовки провів без головного тренера, який був зайнятий у національній збірній під час відбіркового турніру чемпіонату Європи-2017. Втім, кадрові справи у дніпровців краще, ніж у сєвєродончанок.

КАДРОВІ ЗМІНИ

Команду залишили чотири гравця основного складу – Владислав Богатирьов, Віталій Бондар, Дмитро Сухінін та Сергiй Євстратов.

Поповнили склад команду перший темп Андрій Марінченко, діагональний Микита Курлапов, ліберо Артем Антоненко, а також догравальник Борис Жуков. Відновився після травми досвідчений зв’язуючий Юрій Воробей.

Віталій СТАДНІКОВ, головний тренер ВК «Дніпро»:

- В цілому команда омолодилася. Ті гравці, які поповнили склад, це молодь (1995-1995 років народження) із команди «Хімпром», котра, як ви знаєте, завершила свої виступи. 

ПІДГОТОВКА

Під час відсутності Віталія Стаднікова та його помічника Віталія Осіпова у таборі збірної України тренувальним процесом керував граючий тренер Денис Зуй. Підготовка проходила в Дніпрі – на Комсомольському острові та школі вищої спортивної майстерності. В серпні більше працювали над «фізикою», у вересні розпочалася ігрова підготовка. 

ДРУГИЙ ЕТАП КУБКУ УКРАЇНИ

На своєму домашньому турнірі «Дніпро» несподівано посів третє місце та завершив боротьбу в Кубку України. Дніпровці перемогли «Бахмут» і два матчі програли – крім «Вінниці», ще і колективу вищій лізі – «Екодіму».

Віталій СТАДНІКОВ:

- Команда, можна сказати, нова, тож їй потрібен час, щоб зігратися. В кінцівках п’ятих партій нам не вистачило майстерності. Ми вели в рахунку, але не зуміли довести гру до переможного завершення – це все досвід. 

ЦІЛІ ТА ЗАДАЧІ

Віталій СТАДНІКОВ:

- Посісти якомога більш високе місце. В минулому сезоні ми високо підняли планку, ставшими срібними призерами. Тож націлюємося на потрапляння в «четвірку».