У харківському "дербі" обійшлося без сенсації, а ось у Львові вона мало не сталася.

ЮРАКАДЕМІЯ – ЛОКОМОТИВ

"Юракадемія" - "Локомотив" - 0:3 (22:25, 17:25, 16:25)

"Юракадемія": Тимець, Рогожин, Русін, Грюк, Жолоб, Шаповал (к); Романцов (л), Доценко, Андріюк, Канаєв (л). Тренер - Володимир Романцов.

"Локомотив": Осадца, Полуян, Богдан, Плотницький, Ковальов, Дрозд; Гармаш (л), Євстратов, Кучер (л). Тренер - Анатолій Янущик.

Тривалість матчу: 75 хв. (27 + 24 + 24).

Судді: Паєвський, Умінський.

11 листопада. Харків. СК НЮА. 1050 глядачів.

У Харкові очікувався напрочуд захоплючий бій, і він справді стався. Глядачі стали свідками такого собі "бойовика". Тож нехай нікого не вводить в оману підсумковий рахунок - "Юракадемія" боролася гідно, і переповнені трибуни завзято її підтримували. Олександр Грюк, особливо у першій партії, заколочував м'ячі на всі смаки, однак, як відомо, у сучаному волейболі вдалі атаки вирішують далеко не все. Тож його локальні успіхи не стали загальнокомандними. "Залізничники", продемонструвавши більш зрілі дії на прийомі та розпасовках, зрештою якраз завдяки цьому і добивалися переваги в моментах, коли отримували шанси робити відриви. А, зробивши їх, розкрасти здобуте "юристам" не дозволили. 

Отже, коли "Локомотив" набирає хід, образно кажучи, відправити його в тупик майже неможливо.

"Юракадемія" - "Локомотив" - 0:3 (20:25, 16:25, 17:25)

"Юракадемія": Жолоб, Шаповал (к), Тимець, Рогожин, Русін, Грюк; Канаєв (л), Андріюк, Доценко, Столбунов, Романцов (л). Тренер - Володимир Романцов.

"Локомотив": Осадца, Полуян, Богдан, Плотницький, Ковальов, Дрозд; Гармаш (л), Татаринцев (к), Старчиков, Вієцький, Кучер (л). Тренер - Анатолій Янущик. 

Тривалість матчу: 69 хв. (26 + 21 + 22).

Судді: Умінський, Паєвський.

12 листопада. Харків. СК НЮА. 450 глядачів.

І в цьому матчі волейболісти "Юракадемії" заслужили найліпших епітетів за проявлений характер і старання, проте клас суперників знову виявився вищим, що й зіграло вирішальну роль. Гравці "Локомотива" помилялися значно менше, особливо на прийомі, тому й в атаках діяли більш різнобарвно і вигадливо. І хоч як Олександр Грюк своїми потужнішими ударами намагався вивести їх з рівноваги, це йому вдавалося лише на короткі моменти. Але підопічні Анатолія Янущика знову невблаганно гнули свою ігрову лінію - переможну. Зрештою, і перемогли.

І тепер напрочуд величезну увагу викликає протистояння "Локомотива" в наступному турі з "Баркомом-Кажани". У цьому турі львів'яни на власному майдачнику примудрилися втратити дорогоцінне очко в поєдинку з "Новатором", тож "залізничники" поки що стали одноосібними лідерами турніру. А на тиждень чи більше - скоро дізнаємося!

ВК ВІННИЦЯ - БУРЕВІСНИК-ШВСМ

ВК "Вінниця" - "Буревісник-ШВСМ" - 3:1 (15:25, 25:19, 25:17, 25:22)

"Вінниця": Клепко, Поліщук, Передрій (к), Міщук, Горбенко, Лизанець; Патратій (л), Наложний, Тищенко. Тренер - Олександр Бондаренко.

"Буревісник": Данилов, Борисенко (к), Татаренко, Ніколайчук, Білик, Чмірьов; Старченко (л), Дем'янський, Прохоренко, Азаров, Педора (л). Тренер - Микола Благодарний. 

Тривалість матчу: 98 хв. (24 + 23 + 24 + 27).

Судді: Козловський (Рівне), Ковальчук (Луцьк).

11 листопада. Вінниця. СК ВДПУ. 165 глядачів.

Рахунок першої партії напевно наставника "Вінниці" сильно шокував, проте Олександр Бондаренко швидко прийшов до тями сам і, завдяки переконливому сленгу, швидко привів до неї і своїх гравців. Тож надалі господарі майданчику були вже повноправними господарями у розвитку подій на ньому, не дозволивши "Буревіснику" повторити свій шоковий трюк. Хоча у другій зустрічі інтрига може розігралася з новою силою.

"Вінниця" - "Буревісник-ШВСМ" - 3:2 (25:21, 28:30, 22:25, 25:21, 15:12)

"Вінниця": Клепко, Поліщук, Передрій (к), Міщук, Горбенко, Лизанець; Патратій (л), Хомин, Наложний, Руденко, Скороход, Краєвський (л). Тренер - Олександр Бондаренко.

"Буревісник-ШВСМ": Чмирьов, Данилов, Борисенко (к), Татаренко, Ніколайчук, Білик; Старченко (л), Копич, Дем'янський, Педора (л). Тренер - Микола Благодарний.

Тривалість матчу: 120 хв. (25 + 29+ 25 + 25 + 16).

Судді: Ковальчук (Луцьк), Козловський (Рівне).

12 листопада. Вінниця. СК ВДПУ. 122 глядача.

"Вінниця" також не змогла обійтися без втрачений очок, хоча, зрештою, може радіти тому, що зуміла переломити хід поєдинку після третьої партії. До того часу підопічні Миколи Благодарного в усіх компонентах гри діяли дещо вдаліше, однак сил втримати перевагу їм забракло. Отже, з огляду на результат другого поєдинку у Львові, "Вінниця" зуміла зберегти за собою чисте третє місце у таблиці.

БАРКОМ-КАЖАНИ - НОВАТОР

"Барком-Кажани" - "Новатор" - 3:2 (30:28, 18:25, 25:21, 28:30, 15:12)

"Барком-Кажани": Семенюк, Діденко (к), Богатирьов, Гладенко, Тевкун, Бігун; Бокшан (л), Кисилюк, Копаєв, Богатирьов, Бібер, Брова (л). Тренер - Угіс Крастіньш. 

"Новатор": Терещук, Федоренко (к), Паласюк, Ємільянчик, Денін, Перепадя; Попов (л), Заїка, Ковальчук, Ляшенко. Тренер - Роман Ковальчук.

Тривалість матчу: 129 хв. (30 + 26 + 25 + 32 + 16).

Судді: Льопа (Івано-Франківськ), Омельченко (Одеса).

11 листопада. Львів. ДС "Галичина". 276 глядачів.

У цьому поєдинку боротьба розігралася з самого початку, тож сюжет матчу нагадував справжній голівудський трилер! "Волейболісти "Новатора" явно розібрали сильні сторони суперника максимально продуктивно, тож саме так підібрали до них надійні контраргументи. І "Кажанам" реально приходилося непереливки. Проте місцеві гравці виявили міцний характер, і у вирішальному тай-брейку зберегли трішечки більше фізичних сил. Тому, зрештою, Тевкун і компанія все ж таки досягли важливої перемоги.

"Барком-Кажани" - "Новатор" - 3:0 (25:19, 25:21, 25:20)

"Барком-Кажани": Семенюк, Діденко (к), Кисилюк, Гладенко, Тевкун, Богатирьов; Бокшан (л). Тренер - Угіс Крастіньш. 

"Новатор": Перепадя, Терещук, Федоренко (к), Паласюк, Ємільянчик, Ковальчук; Попов (л), Денін, Ляшенко, Турик, Заїка. Тренер - Роман Ковальчук.

Тривалість матчу: 74 хв. (23 + 26 + 25).

Судді: Омельченко (Одеса), Льопа (Івано-Франківськ).

12 листопада. Львів. ДС "Галичина". 126 глядачів.

Певно, за першу гру, де львівські волейболісти раптово втратили очко, довівши справу до тай-брейку, від свого настаника Угіса Крастіньша вони отримали добрячий наганяй. Бо цього разу зіграли значно грамотніше і простих помилок майже не припускалися. Хмельницькі гравці знову боролися до останнього, у кожній партії зберігали інтригу, та все ж хоча б повторити досягнення минулого дня не спромоглися. Утім, ясно дали зрозуміти: цього сезону відбирати очки у головних фаворитів чемпіонату їм цілком до снаги.

ФАВОРИТ - ДНІПРО

 "Фаворит" - "Дніпро" - 0:3 (24:26, 23:25, 20:25)

"Фаворит": Ковальов, Півень (к), Политько, Онипко, Динець, Волков; Хливненко (л), Коломієць, Земляний, Ведащенко, Туровський (л). Тренер - Олександр Ткачук. 

"Дніпро": Воробей, Коновалов, Маринченко, Курлапов, Остроумов (к), Терещюк; Зуй (л), Колпаков, Жуков, Антоненко (л). Тренер - Віталій Стадников.

Тривалість матчу: 78 хв. (24 + 30 + 24).

Судді: Медвідь (Запоріжжя), Осадчий (Чернігів).

11 листопада. Лубни. СК ДЮСШ. 100 глядачів.

І тут остаточний рахунок аж ніяк не відображає серйозності боротьби на майданчику. Насправді волейболісти з міста Лубни буле дуже близькими до того, щоби виграти не тільки першу партію у цьому чемпіонаті, але й увесь поєдинок. Адже лише відвертий нефарт не дозволив їм повести по ходу матчу 2:0, а в цьому випадку підопічні Олександра Ткачука напевно залишили би за собою і третю партію. Та в підсумку сталося з точністю до навпаки, і "Дніпро" таки перемiг. 

"Фаворит" - "Дніпро" - 0:3 (19:25, 13:25, 25:27)

"Фаворит": Волков, Ковальов, Півень (к), Политько, Земляний, Динець; Хливненко (л), Косица, Ведащенко, Туровський (л). Тренер - Олександр Ткачук.

"Дніпро": Воробей, Жуков, Маринченко, Курлапов, Остроумов (к), Терещук; Зуй (л), Колпаков, Степашкін, Антоненко (л). Тренер - Віталій Стадников. 

Тривалість матчу: 67 хв. (21 + 19 + 27).

Судді: Осадчий (Чернігів), Медвідь (Запоріжжя).

12 листопада. Лубни. СК ДЮСШ. 100 глядачів.

Ну, а тут дещо вищий клас виконавців "Дніпра" знову виявився кращим аргументом у боротьбі за перемогу, ніж старання "Фаворита" досягти її, так би мовити, виключно на характері.