У черговому турі головна інтрига - це дуель лідерів. Хоча і міжсобойчик потенційних претендентів на "бронзу" буде не слабконервових.

ЛОКОМОТИВ - БАРКОМ-КАЖАНИ

Безумовно, протистояння підопічних Анатолія Янущика та Угіса Крастіньша буде у центрі уваги, і не варто особливо пояснювати - чому? Перший поєдинок головних претендентів на чемпіонський титул в рамках нового національного чемпіонату - подія неординарна і напрочуд інтригуюча. Так, місяць тому у матчі Суперкубка країни львівський клуб зумів схилити шальки терезів на свій бік - 3:0 (25:22, 25:17, 26:24), але сьогодні це вже ні про що не свідчить. Навіть, навпаки - харків'яни сповнені бажання взяти переконливий реванш, і рідні стіни їм у цьому мають допомогти. Тим більше, всі свої попередні ігри в першості "Локомотив" виграв під "нуль", тоді як "Барком-Кажани" у минулому турі мало не спотикнувся на "Новаторі", з величезними труднощами вирвавши у того перемогу - 3:2.

Отже, психологічна перевага нібито має бути на боці господарів майданчику. Однак це лише теорія. А практика - вона непередбачувана. І насправді "Кажани" дійсно спроможні, образно кажучи, знову загнати "Локомотив" у депо, тим самим відібравши у нього статус нинішнього одноосібного лідера. Тож нас очікує справжня дуель - дуель майстерності і вправності, загадок і хитрощів, характеру і стійкості, дисципліни і креативу. Ну й, звичайно, дуель тренерських думок і спрямувань у роботі. Таким чином, хто із суперників з досить реактивними назвами досягне зупинки "Перемога", можна тільки здогадуватися. Втім, харків'янам запросто можна стати ще й свідками цього справжнього волейбольного свята, завітавши до Малого залу УСК "Локомотив" о 17.00 - у п'ятницю та о 12.00 - у суботу. Воно того варте, не сумнівайтеся!

НОВАТОР - ВК ВІННИЦЯ

Ну, а любителям волейболу Хмельницького варто побувати на іграх місцевого "Новатора" з "Вінницею". У цьому протистоянні також балом править пані Інтрига, оскільки обидва колективи ведуть запеклу суперечку за локальну третю позицію в турнірній таблиці. Колективу Романа Ковальчуку, безумовно, є що запропонувати неприємного підопічним Олександра Бондаренка, тож гостям для досягання успіху потребується продемонструвати всі найкращі якості сучасного волейболу. Хоча спробуємо спрогнозувати, що в протистоянні двох приблизно рівних за потенціалами колективів Фортуна повернеться обличчям до того, хто припускатиметься меншої кількості помилок. Тож і тут, віват, інтрига!

ФАВОРИТ - БУРЕВІСНИК-ШВСМ

"Фаворит" із запеклим завзяттям намагається взяти в поточному сезоні хоча б першу виграну партію і, в принципі, "Буревісник-ШВСМ" для виконання цього завдання аж ніяк не виглядає непробивним. Чернігівський клуб своєю грою поки не дуже вражає, і не дивно, що він знаходиться у турнірній таблиці не набагато вище за лубненський. Тим більше, останній буде приймати суперника на власному майданчику. Однак треба знати вміння Миколи Благодарного знайти для своїх хлопців вірні слова у непрості моменти! Тож і це протистояння апріорі не позбавлене загадки та непередбачуваності.

ДНІПРО - ЮРАКАДЕМІЯ

Матчі між цими командами відбудуться 2-3 грудня, тож детальніше про них ми поговоримо пізніше.

РОЗКЛАД ТА ТРАНСЛЯЦII МАТЧIВ