Головная подія 6-го туру жіночої Суперліги – чернігівський «Педуніверситет-ШВСМ» вперше в історії чемпіонатів України увірвався в четвірку кращих.

«Педуніверситет-ШВСМ» –  «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» –  3:1 (27:25, 25:27, 25:12, 25:22). 

«Педуніверситет»: О.Жула, Калабура (к), Г.Жула, Коленко, К.Кравчук, Українець; Кімейчук (л), Сергєєва, Лисенко. Тренер – Володимир Жула.

«Регіна»: Михальчук, Овезгельдієва, Скорохід, Лозінська, Грицуняк (к), Кара; Вікторчук (л), Басанова, Завала. Тренер – Валерій Пархоменко.

Тривалість матчу: 104 хв. (28+30+21+25).

Судді: О.Іванов (Київ), А.Ковальчук (Луцьк).

3 грудня. Чернігів. Спорткомплекс ЧНПУ. 105 глядачів. 

В другому матчі принципових суперників чернігівським волейболісткам вдалося дотиснути конкурента в четвертій партій та уникнути  волейбольної лотереї, як часто-густо називають тай-брейк. П’ять очок з шести та історичне четверте місце.

«Сєвєродончанка» – «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» - 0:3 (22:25, 23:25, 14:25)

«Сєвєродончанка»: Нодіршоєва, Суліма, Ляпка (к), Тетенко, М.Лісєєнкова, Юрченко; Гавриленко. Тренер – Гарій Єгіазаров.

«Галичанка»: Міленко, Туркула (к), Мірчева, Яковчук, Мадзар, Єфременко; Тофан (л), Мельниченко, Стасівська. Тренер - Віктор Туркула.

Тривалість матчу: 64 хв. (22+24+18).

Судді: В.Босенко (Суми), О.Лобаньова (Харків).

Кращі гравці (версія ФВУ): Юрченко – Туркула.

3 грудня. Сєвєродонецьк. Льодовий палац. 350 глядачів.

Сєвєродонецькі волейболістки і в другий день склали гідний опір «Галичанці» - доля перших двох партій вирішувалася в кінцівках. Виграй господарки хоч би одну партію з перших двох, результат міг би бути іншим. А так «Сєвєродончанка» залишилася при своїх – 7 очок в 12-ти матчах, а тернопільський колектив закріпився на другому місці – 28.

«Хімік» - «Білозгар-Медуніверситет» - 3:0 (25:11, 25:21, 25:22).

«Хімік»: Дудник, Дрозд, Сильченкова, І.Молодцова, Томіч, Напалкова; Нємцева (л), Степановська (к), Микитюк, Карпець, Бойко. Тренер - Андрій Романович.

«Билозгар»: Якушева (к), Житовоз, Машковська, Франкевич, Расточило, Коваль; Косяк (л), Лужецька, Власова. Тренер - Юлія Якушева.

Судді: С.Овчарук (Миколаїв), С.Лемещук (Київ).

Кращі гравці (версія ФВУ): Нємцева - Расточило.

Тривалість матчу: 66 хв. (20+23+23).

3 грудня. Южне. ФСК «Олімп». 79 глядачів.

Стартовий склад «Хіміка» в порівнянні з першим матчем залишився без змін - знову пасувала Олена Напалкова, а ось дебют команді вдався краще. Южненські волейболістки уникли своїх помилок і після успішних дій на сітці повели 3:0. Двічі відзначилася Інна Молодцова, додала бал в атаці Міна Томіч. На першу технічну перерву господарки майданчика пішли з шестиочковою перевагою - 8:2. Далі - 10:2. На сітці зустрілися два «№13», і щастя посміхнулося Мині Томич, яка «зачохлила» Олену Расточило. До другої перерви - 16:7. На фінішному відрізку за рахунок гострої подачі «Хімік» збільшив перевагу ще на п’ять очок - 25:11.

У другій партії Андрій Романович зробив дві зміни в стартовому складі. Якщо вихід Діани Карпець замість Дар'ї Дрозд читався - центральні «Хіміка» в чемпіонаті грають практично порівну, то заміна Міни Томич на Юлію Микитюк цілком могла відбитися на атакуючому потенціалі команди. Скориставшись моментом розкачки, команда Юлії Якушевой зуміла на старті нав'язати боротьбу господаркам і повела 4: 2. Втім, до першої перерви «Хімік» вже був попереду - 8: 6. Суперник «огризнувся» - 8:8. Але на подачі Юлії Микитюк нарешті отримав суттєву перевагу. 13:8 - Олена Напалкова і Діана Карпець ефективно спрацювали на блоці. Втім, вінницька дружина продовжувала боротися і на подачі Юлії Якушевой скоротила відставання до мінімуму. 16:15 - Олена Расточило на блоці обіграла екс-одноклубницю. Катерина Сильченкова різноманітними за силою ударами практично відновила статус-кво. 18:15. Кінцівка за «Хіміком» - 25:21.

У третій партії складу волейболістки «Хіміка» дозволили супернику розігратися, і тому до фінішного відрізка, вперше за два дня, зберігалася інтрига щодо результату партії. 5:8, 16:13, 16:16, 18:19, 19:20, 21:21. Втім, в кінцівці клас все ж взяв верх - 25:22.

3:0 - впевнена перемога «Хіміка».

Наступні матчі южненська команда проведе в Рівному 9-10 грудня. Цими іграми «Хімік» та «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» завершать перше коло регулярного чемпіонату.

ВIДЕО ТА ФОТО МАТЧIВ 6-го тура СУПЕРЛIГИ