Капітан «Кажанів» Владислав Діденко в інтерв’ю поділився очікування від прийдешньої битви проти харківського «Локомотива» і розповів секрет 20-матчевої переможної серії львiвської команди.

- Вболівальники вважають матчі з «Локомотивом» особливими. Команда теж так думає?

- Не можу сказати, що ці ігри особливі. Ніхто не акцентує уваги на тому, що зіграємо саме з Локомотивом. Йде звичний режим підготовки. В команді ніхто особливо не згадує імені нашого суперника. Підсвідомо всі розуміємо важливість цього протистояння, але готуємося системно й планово. Як завжди.

- Більше уваги звертаєте на свою гру, аніж на гру суперника?

- Так, якщо будемо грати в свою гру, то результат буде хорошим. Коли починаєш приділяти багато думок супернику, то всяке може трапитися.

- Що потрібно зробити, аби здобути в цих матчах позитивний результат?

- В першу чергу треба добре подавати, а не, як з «Новатором» у другий день. Тоді ми не подали 27 подач. Якщо з «Локомотивом» буде так само, це зіграє з нами поганий жарт. Також треба добре зіграти в захисті, адже з атакою не повинно бути великих проблем. Словом, подача та прийом – ось основне. Це канони сучасного волейболу. Звісно, помилки можливі. Головне, щоб їх не було дуже багато.

- Якщо «Кажани» виграють обидва матчі в Локомотива, то по суті забезпечать собі перше місце в регулярному чемпіонаті. Це важливо взагалі?

- Думаю, що ні. Після «регулярки» все почнеться з нуля (залишиться чотири команди, в першої буде 3 очки, в другої – 2, в третьої – 1, в четвертої – 0, - прим.). Різниця між першим і другим місцем - всього одне очко. Це несуттєво. Якщо ми завершимо чемпіонат на першому місці, а потім програємо одну очну зустріч, то нашого чемпіонства не вистачить й воно буде нікому не цікавим. Воно важливе, але не найголовніше.

vlad didenko

- Чемпіонство в «регулярці» важливе насамперед у психологічному плані. Згоден?

- Погоджусь. У цьому сезоні ми виграємо в «Локомотива» в усіх матчі. Якщо така тенденція збережеться, то потім буде легше в плані психології. На ці матчі в харків’ян основним завданням буде не здобути очки, а відчути як це – виграти в «Баркому».

- Два тижні поспіль «Кажани» гратимуть проти «Локомотива»: зараз у чемпіонаті, а 11 лютого в Києві в фіналі Кубку. Який зустріч важливіша?

- Та, що пройде в Києві. Це ж матч за трофей. До того ж, перемога в Кубку дає право грати в єврокубках.

- Прийдешні ігри можна вважати репетицією до фіналу Кубка?

- Так, команди придивлятимуться одна до одної й дізнаватимуться нюанси в грі суперника. Впевнений, що й ми, й суперник зробимо аналіз на основі цих двох матчів і до фіналу підійдемо більш фундаментально в плані підготовки. Щоправда, не виключаю, що продовжимо готуватися в традиційному режимі, аби зайвий раз не нагнітати атмосферу.

- «Кажани» виграють у Суперлізі двадцять матчів поспіль. Це наша команда така сильна, чи рівень суперників залишає бажати кращого?

- І те, й інше. Ми справді сильні. В тому ж кадровому підборі виконавців. Сюди запрошували людей, які були лідерами в своїх попередніх командах. Треба сказати, що й тренер робить вагомий внесок в те, аби ми перемагали всіх суперників. Угіс Крастіньш всьому нас навчив. Не впевнений, що хтось інший добився би такого ж результату.

- Й останнє і традиційне: чому львівські вболівальники повинні в п’ятницю та суботу заповнити Палац спорту «Галичина»?

- Тому що «Локомотив» - діючий чемпіонат України та бренд вітчизняного волейболу, а «Кажани» мають всі шанси на перемогу. Це свого роду волейбольне шоу. До того ж, зараз в Україні не так багато команд, з якими можуть вийти хороші ігри. В п’ятницю та суботу будуть саме такі. Нас чекає волейбольне видовище. Якщо люди приходять на інших суперників, то чому б не прийти на «Локомотив» й ще покликати з собою друзів?

Розклад та трансляцiї 11-го туру чоловiчої Суперлiги України

match