У черговому турі головна інтрига – це дуель лідерів. Хоча і міжсобойчик потенційних претендентів на третє місце ймовірно буде не слабконервових.

БАРКОМ-КАЖАНИ – ЛОКОМОТИВ

 Безумовно, протистояння підопічних Угіса Крастіньша та Ігоря Зяблицева буде у центрі уваги, і не варто особливо пояснювати – чому? Друге у національній першості протистояння головних претендентів на чемпіонський титул - подія неординарна і напрочуд інтригуюча. Так, у першому «Локомотив» на власному майданчику майже без шансів поступився «Баркому-Кажани» – 1:3, 1:3, але сьогодні це вже ні про що не свідчить. Навіть, навпаки – харків’яни сповнені бажання взяти переконливий реванш, і чужі стіни їм для цього не завада. Хоча, звичайно, психологічна перевага має бути на боці господарів майданчику, бо нині у турнірній таблиці вони мають восьмиочковий гандикап і навіть дві поразки не позбавлять їх статусу одноосібних лідерів. Проте, за такого випадку, «залізничники» фактично реанімують боротьбу за перше місце, а разом із тим зітруть з «кажанів» зірковий пил непереможних.   

Однак це лише теорія. А практика – вона непередбачувана. І насправді львівська команда має всі підстави розраховувати, образно кажучи, знову загнати «Локомотив» у депо, тим самим достроково забронювавши собі лідерську позицію за підсумками першої частини чемпіонату.

Тож нас, безсумнівно, очікує справжня дуель – дуель майстерності і вправності, загадок і хитрощів, характеру і стійкості, дисципліни і креативу. Ну й, звичайно, дуель тренерських думок і спрямувань у роботі. Таким чином, хто із суперників з досить реактивними назвами досягне зупинки «Перемога», попри фаворитський статус «Баркома-Кажани», можна тільки здогадуватися. Втім, львів’янам запросто можна стати ще й свідками цього справжнього волейбольного свята, завітавши на трибуни ПС «Галичина», що на Керченській, 8, о 19.00 – у п’ятницю та об 11.00 – у суботу. Воно того варте, не сумнівайтеся!

ВК ВІННИЦЯ - НОВАТОР

Ну, а любителям волейболу Вінниці варто побувати на іграх місцевого однойменного клубу з «Новатором». У цьому протистоянні також балом править пані Інтрига, оскільки обидва колективи ведуть запеклу суперечку за третю позицію в турнірній таблиці. Колективу Романа Ковальчука, безумовно, є що запропонувати неприємного підопічним Олександра Бондаренка, тим більше, у першому колі вони досягли успіху – 3:0, 3:2. 

Тож господарям майданчику для досягнення переконливого реваншу потребується продемонструвати всі найкращі якості сучасного волейболу. Хоча спробуємо спрогнозувати, що в протистоянні двох приблизно рівних за потенціалами колективів Фортуна повернеться обличчям до того, хто припускатиметься меншої кількості помилок. Тож і тут – віват, захопливе дійство! А любителів волейболу запрошуємо до СК ВДПУ, що наОстрозького, 32, о 16.00 – у п’ятницю та об 11.00 – у суботу.

ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ – ДНІПРО

І в цій парі результати матимуть величезне значення. Якщо харків’янам як прагнути так і втрачати вже нема чого, то дніпряни не втратили шансів піднятися в таблиці навіть на третю позицію. Подвійний успіх як власний, так і «Вінниці» в протистоянні з «Новатором», одразу ж загострять боротьбу за неї до валідольного напруження. Тим більше, зрештою, комусь із трьох команд таки доведеться розпрощатися з мріями зіграти згодом у четвірці найсильніших.  

Проте підопічним Володимира Романцова, які після Нового року значно додали обертів, на сподівання «Дніпра» явно начхати, бо колектив зараз саме проходить період становлення з прицілом на значно краще майбутнє. І, безсумнівно, битися будуть за кожен м’яч, за кожне очко. Тож хлопцям Віталія Стаднікова однозначно доведеться добряче попотіти…

Побачити це на власні очі харківські любителі волейболу матимуть змогу в СК НЮУ ім. Ярослава Мудрого, що на Пушкінській, 104, о 16.00 – у п’ятницю та о 12.00 – у суботу.

БУРЕВІСНИК-ШВСМ - ФАВОРИТ

«Фаворит» із запеклим завзяттям намагається досягти в поточному сезоні першої перемоги і, в принципі, «Буревісник-ШВСМ» для виконання цього завдання аж ніяк не виглядає непробивним. Тим більше, у попередньому побаченні команда з Лубнів і першу виграну в сезоні партію, і перше очко в таблиці здобула якраз у поєдинках із чернігівчанами – 1:3, 2:3.

Однак треба знати вміння Миколи Благодарного знайти для своїх хлопців вірні слова у непрості моменти! Тож і це протистояння апріорі не позбавлене загадки та непередбачуваності.

Залишається лише запросити вболівальників до СК ЧНПУ ім. Т. Шевченка, що на Гетьмана Полуботька, 53, о 16.00 – у п’ятницю та о 12.00 – у суботу.

Розклад та трансляцiї 11-го туру чоловiчої Суперлiги України