«Новатор» подарував важливі очки «Буревіснику-ШВСМ», а «Фаворит» здобув першу перемогу в сезоні!

НОВАТОР – БУРЕВІСНИК-ШВСМ – 1:3, 3:0

«Новатор» - «Буревісник-ШВСМ» - 1:3 (25:19, 21:25, 24:26, 18:25)

«Новатор»: Середа, Федоренко (к), Паласюк, Перепадя, Денін, Главчук; Попов (л), Ковальчук, Заїка, Турик. Тренер – Роман КОВАЛЬЧУК.

«Буревісник-ШВСМ»: Борисенко (к), Татаренко, Николайчук, Дикун, Чмирьов, Данилов; Старченко (л), Азаров, Дем’янський, Копич. Тренер – Микола БЛАГОДАРНИЙ.

Тривалість матчу: 104 хв. (23+26+30+25).

Судді: Козловський (Рівне), Паршин (Рівне).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Перепадя – Татаренко.

17 лютого. Хмельницький. ФОК «Новатор». 292 глядачі.

ФОТО МАТЧУ

ВIДЕО МАТЧУ

Вiдео огляд матчу

За три тури до завершення регулярної першості дві команди вже мали путівки до «Фіналу чотирьох». Третьою у звітному турі цілком міг стати  «Новатор», який, образно кажучи, однією ногою перебував там і залишалося тільки переставити другу ногу. Та в гості до хмельничан завітав «Буревісник-ШВСМ», який також не втратив надій на потрапляння до квартету найсильніших. Утім, у першому колі «Новатор» зіграв один-один із суперником.

І перша партія фактично це підтвепрдила. Команда Романа Ковальчука доволі швидко організувала відрив - 10:5, який далі навіть трохи збільшила.  Отож, 25:19 - оптимістичний початок.

Та в другій партії стало важче. І, мабуть, гравці «Новатора» мають винити лише себе в тому, що подарувала суперникам одразу 7 очок через подачі в аут чи сітку! У підсумку - 21:25, і рахунок у матчі став 1:1.

Переломним у матчі став третій сет. Господарі, які часто вели перед 3-4 очки, не змогли втримати цю перевагу. «Буревісник» наприкінці партії зумів зрівняти рахунок - 24:24. А потім вдало розіграв дві чергові комбінації – 26:24.

Четверта партія не була такою напруженою, як попередні. Волейболісти «Новатора» продовжували помилятися, а гості, відчувши смак перемоги, просто робили свою справу. У підсумку – 25:21 і загальний рахунок у грі 3:1.

«Новатор» - «Буревісник-ШВСМ» - 3:0 (25:18, 25:21, 25:22)

«Новатор»: Середа, Федоренко (к), Паласюк, Перепадя, Денін, Главчук; Попов (л), Гандзій, Турик, Ковальчук, Терещук, Заїка. Тренер – Роман КОВАЛЬЧУК.

«Буревісник-ШВСМ»: Борисенко (к), Татаренко, Николайчук, Дикун, Чмирьов, Данилов; Старченко (л), Білик, Азаров, Дем’янський, Копич. Тренер – Микола БЛАГОДАРНИЙ.

Тривалість матчу: 81 хв. (24+28+29).

Судді: Козловський (Рівне), Паршин (Рівне).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Середа – Борисенко.

18 лютого. Хмельницький. ФОК «Новатор». 204 глядачі.

ФОТО МАТЧУ

Вiдео огляд матчу

Невдача по-спортивному розізлила хмельницьких волейболістів, бо у цьому матчі всі побачили вже інший «Новатор». Підтримка трибун, концентрація гравців, емоційні святкування виграних подач - усе це сукупності і призвело до переконливого реваншу.

Вже у першій партії стало зрозуміло, що хмельничани навряд чи «стануть на граблі» першого поєдинку. Зробивши потужний запас у 8 очок, підопічні Романа Ковальчука впевнено довели цей сет до перемоги.

Та головне побоювання прихильників «Новатора» полягало в тому, чи не розслабиться команда в другій партії? Не розслабилася! Звісно, гості боролися до останнього, намагалися створити те, що їм вдалося у першому матчі. Утім, хмельничани були готовими до такого сценарію. А тому час від часу дивували суперників різними комбінаціями, які приносили залікові очки.

Третя партія стала вирішальною. Чернігівчани пішли ва-банк, але господарі майданичку втрачати свого не збиралися. Гра йшла на рівних. За рахунку 23:21 Юрій Паласюк несподівано подав у сітку, проте використати шанс наздогнати в рахунку гостям завадив Олексій Денін. Він же і поставив крапку в сеті (25:22) і в цілому матчі - 3:0.

У наступному турі «Новатор» просто зобов’язаний оформити своє потрапляння до «Фіналу чотирьох»,  бо 24-25 лютого вдома прийматиме аутсайдера першості - «Фаворит». А ось хто складе йому компанію – питання досі залишається відкритим…

За інформацією ye.ua

ЛОКОМОТИВ – ВК ВІННИЦЯ – 3:0, 3:0

«Локомотив» - ВК «Вінниця» - 3:0 (25:20, 25:16, 25:17)

«Локомотив»: Слинчук, Дрозд, Плотницький, Ковальов, Богдан, Осадца; Гармаш (л), Кучер. Тренер – Ігор ЗЯБЛИЦЕВ.

ВК «Вінниця»: Передрій (к), Руденко, Хомин, Лизанець, Клепко, Горбенко; Остроумов (л), Краєвський (л), Головець, Скороход, Наложний. Тренер – Олександр БОНДАРЕНКО.

Тривалість матчу: 55 хв. (20+17+18).

Судді: Босенко, Медвідь.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Плотницький – Скороход.

17 лютого. Харків. СК «Локомотив». 450 глядачів.

ВIДЕО МАТЧУ

«Локомотив» - ВК «Вінниця» - 3:0 (25:20, 25:16, 25:20)

«Локомотив»: Плотницький, Дрозд, Ковальов, Татаринцев (к), Богдан, Осадца; Гармаш (л), Кучер, Євстратов. Тренер – Ігор ЗЯБЛИЦЕВ.

ВК «Вінниця»: Хомин, Скороход, Клепко, Горбенко, Передрій (к), Руденко; Остроумов (л), Краєвський (л), Лизанець. Тренер – Олександр БОНДАРЕНКО.

Тривалість матчу: 57 хв. (19+20+18).

Судді: Медвідь, Босенко.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Татаринцев – Горбенко.

18 лютого. Харків. СК «Локомотив». 200 глядачів.

ФОТО МАТЧУ

ВIДЕО МАТЧУ

ДНІПРО – БАРКОМ-КАЖАНИ – 0:3, 0:3

«Дніпро» - «Барком-Кажани» - 0:3 (21:25, 22:25, 18:25)

«Дніпро»: Колпаков (к), Коновалов, Маринченко, Курлапов, Жуков, Терещук; Зуй (л), Чорний, Перетятько. Тренер – Віталій СТАДНІКОВ.

«Барком-Кажани»: Грюк, Діденко (к), Кисилюк, Гладенко, Тевкун, Богатирьов; Бокшан (л). Тренер – Угіс КРАСТІНЬШ.

Тривалість матчу: 60 хв. (21+21+18).

Судді: Лобаньова, Кривець.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Зуй – Діденко.

17 лютого. Дніпро. СК ПДАБА. 130 глядачів.

ФОТО МАТЧУ

«Дніпро» - «Барком-Кажани» - 0:3 (21:25, 21:25, 17:25)

«Дніпро»: Жуков, Маринченко, Курлапов, Лиходід, Терещук, Колпаков (к); Зуй (л), Лубан, Чорний, Пасажин, Коновалов. Тренер – Віталій СТАДНІКОВ.

«Барком-Кажани»: Семенюк, Діденко (к), Капаєв, Гладенко, Тевкун, Бігун; Бокшан (л), Грюк, Богатирьов. Тренер – Угіс КРАСТІНЬШ.

Тривалість матчу: 62 хв. (20+22+20).

Судді: Кривець, Лобаньова.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Зуй – Діденко.

18 лютого. Дніпро. СК ПДАБА. 100 глядачів.

ФОТО МАТЧУ

І «Локомотив», і «Барком-Кажани» з іншими претендентами на потрапляння до четвірки найсильніших не панькалися, і майже в ідентичному стилі по двічі здолали їх у трьох сетах. Проте більше від цього виграла «Вінниця», яка зберегла чотириочковий відрив від «Дніпра» і в наступному турі прийматиме принципового конкурента на власному майданчику. В разі двох перемог колектив Олександра Бондаренка, напевно, достроково складе компанію трьом іншим учасникам «Фіналу чотирьох», оскільки «Буревісник-ШВСМ» 24-25 лютого  зіграє вдома з «Локомотивом», який навряд чи захоче втрачати очки. І навпаки, в разі подвійного успіху дніпрян вже вони стануть головними фаворитами на останню путівку до провідного квартету. То ж це однозначно будуть ще ті поєдинки!   

ФАВОРИТ – ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ – 2:3, 3:2

«Фаворит» - Юракадемія» - 2:3 (25:23, 25:20, 16:25, 14:25, 11:15)

«Фаворит»: Бедуха, Півень (к), Політько, Оніпко, Туровський, Волков; Хлівненко (л), Ведашенко, Земляний, Косиця. Тренер – Олександр ТКАЧУК.

«Юракадемія»: Жолоб, Русін, Титаренко, Рогожин, Шаповал (к), Романцов; Тимець (л), Мірошник (л), Лойтаренко, Мельник, Доценко, Кривобок.Тренер – Володимир РОМАНЦОВ.

Тривалість матчу: 99 хв. (22+21+19+21+16).

Судді: Ковальчук, Осадчий.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Волков – Шаповал.

17 лютого. Лубни. СК ДЮСШ. 165 глядачів.

«Фаворит» - Юракадемія» - 3:2 (25:27, 26:24, 15:25, 27:25, 15:10)

«Фаворит»: Туровський, Бедуха, Півень (к), Політько, Оніпко, Косиця; Хлівненко (л), Ведашенко, Земляний. Тренер – Олександр ТКАЧУК.

«Юракадемія»: Рогожин, Русін, Титаренко, Жолоб, Шаповал (к), Романцов; Тимець (л), Мірошник (л), Лойтаренко, Доценко, Кривобок, Мельник.Тренер – Володимир РОМАНЦОВ.

Тривалість матчу: 110 хв. (25+24+20+28+13).

Судді: Осадчий, Ковальчук.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Політько – Русін.

18 лютого. Лубни. СК ДЮСШ. 118 глядачів.

ВIДЕО МАТЧУ

Ну, а в Лубнах таки сталася сенсація! Місцевий «Фаворит» аж ніяк не хотів завершити регулярну першість із нулем у графі перемог, тож у цьому протистоянні мав чи не останній шанс змінити ситуацію. Благо, «Юракадемії» втрачати вже нічого.

Проте в першому матчі, програючи 0:2, підопічні Володимира Романцова наче схаменулися і надалі заграли в зовсім інший волейбол, до якого гравці «Фаворита» виявилися неготовими. Тож Віктор Шаповал і компанія таки дотисли їх на тай-брейку.

А ось наступного дня тай-брейк виявився щасливим вже для господарів майданчику. Гості мали нагоду знати всі питання щодо переможця у четвертій партії, проте підопічні Олександра Ткачука «вигризли» її буквально зубами, а потім на куражі довели справу до історичної, за час своїх виступів у Суперлізі, перемоги.