Відігравшись у поєдинку з «Юракадемією» за рахунку 0:2, команда Олександра Бондаренка стала останнім учасником «Фіналу чотирьох».

ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ – ВК ВІННИЦЯ – 2:3, 2:3

 «Юракадемія» - ВК «Вінниця» - 2:3 (25:21, 25:22, 20:25, 17:25, 12:15)

«Юракадемія»: Рогожин, Мельник, Єфименко, Жолоб, Шаповал, Романцов; Мірошник (л), Анохін (л), Лойтаренко, Рябов, Русін, Єфименко. Тренер –Володимир РОМАНЦОВ.  

ВК «Вінниця»: Передрій (к), Руденко, Головень, Лизанець, Клепко, Горбенко; Остроумов (л), Краєвський (л), Скороход. Тренер – Олександр БОНДАРЕНКО.

Тривалість матчу: 108 хв. (21+24+25+21+17).

Судді: Босенко (Суми), Гулька (Тернопіль).

Кращі гравці ( за версією ФВУ): Романцов – Горбенко.

3 березня. Харків. СК ХНЮА. 425 глядачів.

Чудово розуміючи, що основний конкурент за потрапляння до квартету найсильніших – «Буревісник-ШВСМ» – у вирішальних поєдинках в Дніпрі буде, образно кажучи, землю гризти, волейболістам «Вінниці» конче потребувалося будь-що перемагати «Юракадемію» в першому матчі. Бо переносити питання участі у «Фіналі чотирьох» на наступний день було би вже дуже ризиковано. І спочатку здавалося, що підопічні Олександра Бондаренка впораються із цим завданням без особливих клопотів, адже харківський колектив давно позбувся всіляких турнірних перспектив.

Проте Володимир Романцов недарма вважаться справжнім майстром правильного підходу до виховання перспективної молоді. Ось і в цьому матчі, вдало варіюючи складом, наставник добився від своїх підопічних, перш за все, максимальної самовіддачі. У вінничан же із цим спочатку не складалося – чи то «перегоріли» хлопці, чи то тягар відповідальності за результат давив досить сильно. Та хоч як там було, а харків’яни значно краще почувалися і на подачах, і на прийомі, і на блоках. Особливо в кінцівках перших двох партій. Тож вони залишилися за ними цілком справедливо.

Однак коли для вінничан, як-то кажуть, відверто запахло смаженим, вони зуміли перебудуватися самим найчарівнішим чином. Сприяли цьому власним прикладом досвідчені виконавці – Андрій Горбенко та капітан Кирило Передрій. І ось вже блоки «Вінниці» запрацювали на повну, і перші темпи перестали підводити, і прийоми поліпшилися. Тож коли за рівного рахунку «Вінниця» виграла чотири м’ячі поспіль і повела – 18:14, у всьому поєдинку стався вирішальний перелом. Ні, харків’яни й надалі намагалися боротися на повну, проте їхні суперники, на відміну від початку матчу, заграли в зовсім інший волейбол. І на тай-брейку дві вирішальні подачі завершили на власну користь, таким чином, нарешті здобувши дорогоцінну перепустку до «Фіналу чотирьох».

Можна зрозуміти розпач чернігівських волейболістів, які й справді у Дніпрі «гризли майданчик» та виграли в місцевої команди – 3:1

«Юракадемія» - ВК «Вінниця» - 2:3 (25:22, 25:22, 14:25, 17:25, 11:15)

«Юракадемія»: Кривобок, Рябов, Єфименко, Жолоб, Лойтаренко, Романцов; Мірошник (л), Анохін (л), Рогожин, Русін, Каримов, Столбунов. Тренер –Володимир РОМАНЦОВ.  

ВК «Вінниця»: Передрій (к), Руденко, Головень, Лизанець, Клепко, Скороход; Остроумов (л), Наложний, Горбенко. Тренер – Олександр БОНДАРЕНКО.

Тривалість матчу: 96 хв. (21+21+19+20+15).

Судді: Гулька (Тернопіль), Босенко (Суми).

Кращі гравці ( за версією ФВУ): Романцов – Передрій.

4 березня. Харків. СК ХНЮА. 109 глядачів.

Цей матч уже нічого не вирішував, тож в «Юракадемії» на майданчику не з’явився її беззаперечний лідер – капітан Віктор Шаповал. Проте це не завадило його партнерам повністю повторити сценарій двох стартових партій першого дня. Та в третьому сеті вінничани розпочали настільки потужно, що невдовзі просто нокаутували суперників – 16:6. І надалі знову заволоділи вирішальною ініціативою.

Отже, підсумовуємо:  у «Фіналі чотирьох» гратимуть «Барком-Кажани» (в нього вже є 3 очки), «Локомотив» (2 очка), «Новатор» ( 1 очко) і «Вінниця» (0 очок). Стартовий тур ця четвірка проведе 10-12 березня у Вінниці. Далі ці ж команди зіграють між собою відповідно у Хмельницькому, Харкові та Львові.

 останніх матчах усі без винятку команди вже експериментували з прицілом на майбутнє.

ДНІПРО – БУРЕВІСНИК-ШВСМ – 1:3, 3:1

«Дніпро» - «Буревісник-ШВСМ» - 1:3 (25:18, 26:28, 19:25, 22:25)

3 березня. Дніпро. СК ПДАБА. 120 глядачів.

ФОТО МАТЧУ

«Дніпро» - «Буревісник-ШВСМ» - 3:1 (25:21, 25:20, 19:25, 25:23)

4 березня. Дніпро. СК ПДАБА. 87 глядачів.

ФОТО МАТЧУ

Лише у цьому протистоянні результат першого матчу міг мати турнірне значення, оскільки «Буревісник-ШВСМ» зберігав невеличкі шанси пробитися до «Фіналу чотирьох». І, здобувши на характері перемогу над «Дніпром», свою справу зробив.

Проте в той же час його головний конкурент - ВК «Вінниця» - зумів видряпати переможні очки у поєдинку з «Юракадемією» - 3:2, тож інтрига згасла остаточно.

ЛОКОМОТИВ – НОВАТОР – 3:0, 3:0

«Локомотив» - «Новатор» - 3:0 (25:8, 25:11, 25:14)

«Локомотив»: Плотницький, Дрозд, Томин, Полуян, Богдан, Осадца; Кучер (л), Гармаш (л), Вієцький, Євстратов, Ковальов. Тренер – Ігор ЗЯБЛИЦЕВ.

«Новатор»: Я.Ковальчук, Волощук, Терещук, Турик, Булавко, М.Ковальчук; Філіпенко (л), Осипенко. Тренер – Роман КОВАЛЬЧУК.

Тривалість матчу: 51 хв. (17+17+17).

Судді: Ковальчук, Осадчий.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Плотницький – Терещук.

3 березня. Харків. СК «Локомотив». 130 глядачів.

«Локомотив» - «Новатор» - 3:0 (25:16, 25:20, 25:13)

«Локомотив»: Плотницький, Остапенко, Томин, Полуян, Богдан, Осадца; Кучер (л), Гармаш (л), Вієцький, Євстратов. Тренер – Ігор ЗЯБЛИЦЕВ.

«Новатор»: Я.Ковальчук, Волощук, Терещук, Турик, Булавко, М.Ковальчук; Філіпенко (л), Осипенко. Тренер – Роман КОВАЛЬЧУК.

Тривалість матчу: 59 хв. (20+22+17).

Судді: Осадчий, Ковальчук.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Богдан – Терещук.

4 березня. Харків. СК «Локомотив». 98 глядачів.

ФОТО МАТЧУ

ФАВОРИТ – БАРКОМ-КАЖАНИ – 0:3, 0:3

«Фаворит» - «Барком-Кажани» - 0:3 (16:25, 16:25, 23:25)

«Фаворит»: Туровський, Бедуха, Півень (к), Волков, Оніпко, Земляний; Хлівненко (л), Ведашенко, Коломієць, Мигаль. Тренер – Олександр ТКАЧУК.

«Барком-Кажани»: Діденко (к), Кисилюк, Гладенко, Бібер, Богатирьов, Грюк; Брова (л), Бокшан. Тренер – Угіс КРАСТІНЬШ.

Тривалість матчу: 63 хв. (19+20+24).

Судді: Льопа, Самодай.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Півень – Діденко.

3 березня. Лубни. СК ДЮСШ. 195 глядачів.

ВIДЕО МАТЧУ

«Фаворит» - «Барком-Кажани» - 0:3 (19:25, 21:25, 18:25)

«Фаворит»: Коломієць, Ведашенко, Півень (к), Волков, Земляний, Туровський; Хлівненко (л), Бедуха, Мигаль. Тренер – Олександр ТКАЧУК.

«Барком-Кажани»: Плясецький, Капаєв, Гладенко, Бібер, Бігун, Грюк; Брова (л), Коваль. Тренер – Угіс КРАСТІНЬШ.

Тривалість матчу: 56 хв. (17+20+19).

Судді: Самодай, Льопа.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Півень – Плясецький.

4 березня. Лубни. СК ДЮСШ. 218 глядачів.

ВIДЕО МАТЧУ

А в цих іграх наставники всіх без винятку команд багато експериментували, бо поєдинки у турнірах, відповідно за 1-4 та 5-8 місця стартують вже наступного уїк-енду. Перевірити в ділі якихось гравців та відпрацювати певні тактичні моменти, звісно, нікому не завадило.