Головний тренер ВК «Білозгар-Медуніверситет» Юлія ЯКУШЕВА, відразу після історичного для ії команди матчу з «Орбітою», відповіла на питання журналістів.

- У перший день «Орбіта» переграла нас у захисті. Не зіграла в атаці Олена Расточило. Сьогодні сіла на лавку Діана Франкевич, потім – та ж Расточило, але далі вони зібралися. І ми все ж так досягли результату. Дуже важливого для нас, адже ми вперше в історії жіночого волейболу потрапили до провідної четвірки. Нам, напевно, ця перемога була необхідна більше, адже за медалі ми ніколи ще не боролися.
Ігри вийшли дуже важкими. Дуже! Найважчими в сезоні. Особливо в психологічному плані. Але ми досягли того, чого хотіли. За рахунок великого бажання.

Утім, нам треба дуже багато працювати. Як завжди, велика купа роботи. Але зараз я дуже задоволена. Я радію, у мене все добре.

Хочу привітати фірму «Білозгар» в особі Петра Тихонюка, і команду в особі Олександра Краєвського, а також себе і всіх волейболісток з цим великим досягненням!

ПРО ТЕРМІНИ ДРУГОГО ЕТАПУ

- І ще хочу сказати, що навіть при Радянському Союзі тури ніколи не проводилися в поминальні дні, як планується зробити на другому етапі в боротьбі за 1-4 місця. Поминальні дні – це особливі дні. Неможна грати в цей термін. Нам - тренерам команд першої четвірки - треба дійти спільної думки щодо цього...