Здолавши вінничан на тай-брейку і розгромивши інших суперників, львівська команда знову втекла у солідний відрив.

2-й тур «Фіналу чотирьох», що відбувся у Хмельницькому, здавалося, мав би відбутися під переможні акорди місцевого «Новатора», який на власному майданчику цілком міг розраховувати не тільки на перемогу в принциповому протистоянні з «Вінницею», але й на успіх принаймні в одному поєдинку із головними фаворитами – будь то «Барком-Кажани» чи «Локомотив». Проте на ділі для команди Романа Ковальчука все завершилося катастрофою, бо вона зазнала трьох поразок поспіль, не здобувши жодного очка!

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ

«Барком-Кажани» - ВК «Вінниця» - 3:2 (20:25, 25:14, 25:22, 17:25, 15:5)

«Локомотив» - «Новатор» - 3:0 (25:22, 25:22, 25:21)

Якщо пригадати результати першого туру, який тиждень тому відбувся у Вінниці, то нині сталося якесь дежа-вю. Тоді ВК «Вінниця» зміг взяти одне очко в протистоянні з «Баркомом-Кажани» – 2:3, а «Новатор» програв «Локомотиву» – 0:3. Та ось «Фінал чотирьох» приїхав до Хмельницького, і що ж? Ті ж самі рахунки!

Волейболісти «Вінниці» знову дали справжній бій львів’янам і знову, хоч і програли, здобули один бал. Підопічних Олександра Бондаренка відверто «не вистачило» на тай-брейк, хоча їхнє друге поспіль прагнення будь-що здолати безумовного лідера чемпіонату дорогого варте. Протягом матчу було видно, що вінничани добре вивчили манеру гри суперників і зуміли знайти їй власні контраргументи. Та ось індивідуальна виконавська майстерність все одно у львів’ян дещо краща. Звідси й підсумковий результат…

А після 98 хвилин баталій першого поєдинку на майданчик вийшли волейболісти «Новатора» та «Локомотива». Як сповіщає сайт ye.ua, на відміну від матчу, що відбувся тиждень тому, у цій грі все, окрім підсумкового результату, було по-іншому.

Початок першої партії залишився за гравцями «Локо». Та зробити відчутний очковий запас «залізничникам» не вдалося – хмельничани відпускали максимум на два-три бали, а потім наздоганяли. І навіть змогли повести в рахунку – 21:20. Але ні розвинути успіх, ні втримати мінімальну перевагу не змогли.

А ось у другому сеті «Новатору», який мав шалену підтримку власних трибун, спочатку вдалося переломити хід боротьби. Команда Романа Ковальчука пішла на першу технічну перерву за рахунку – 8:5. Та цей міні-відпочинок  гості використали краще і одразу відіграли три очки. Утім, хмельничани знову здійснили ривок – 15:10, і знову дозволили відновити рівновагу –  16:16. А потім «Локо» взагалі повів – 19:18, і напружена кінцівка завершилася на користь діючих чемпіонів України.

Третя партія також видалася доволі цікавою. Затяжні розіграші, емоції та суперечки з арбітрами – чого тільки не було в цьому сеті! Але він став завершальним у цьому матчі, адже гості знову виявилися сильнішими.  

«Барком-Кажани» - «Локомотив» - 3:1 (26:24, 25:22, 22:25, 26:24)

ВК «Вінниця» - «Новатор» - 3:1 (23:25, 25:17, 25:21, 25:12)

Другого ігрового дня спочатку зустрілися «Барком-Кажани» та «Локомотив». Саме ці команди, найвірогідніше, на третьому етапі змагань і розіграють між собою «золото» першості. Утім, поки що гору беруть львів’яни.

Хоча в кожній із трьох програних партій у харків’ян були хороші шанси схилити шальки терезів на свою користь. Як інформує офіційний сайт «Локомотива», на блоці і на подачах вони показали хорошу статистику, але на дограванні значно кращими були волейболісти «Баркома». Проте, справедливості заради, слід зауважити, що львівський клуб сьогодні сильний якраз харківськими легіонерами. Зокрема, у першому сеті відзначився Владислав Богатирьов, а ще один екс-гравець «Локомотива» Євген Капаєв видав близько 70 відсотків реалізації. Додайте хорошу гру Владислава Діденко – і в підсумку одержите повну картину сильних сторін львівської команди. Так, харків’янам більш-менш вдалося впоратися з Володимиром Тевкуном – головним бомбардиром «Кажанів», але «каменем спотикання» у «Локомотива» стало питання догравання. Саме потужності в цьому компоненті не вистачило, щоби досягти перемоги.

А після цього на майданчик вийшли «Новатор» та «Вінниця», які, схоже, і будуть між собою виборювати «бронзу» чемпіонату. Перед матчем фаворитом протистояння вважалися хмельничани. Вони і в першому турі виграли – 3:0, і нині рідні стіни мали прийти на допомогу. І в першій партії команді Романа Ковальчука вдавалося багато чого – і подачі, і атаки, і прийом, і блок. Швидко вирвавшись на 2-3 очки, вона просто впевнено довела її до перемоги.

Друга партія була іншою. На другу технічну перерву суперники пішли за переваги «Новатора» – 16:14, але далі… волейболісти «Вінниці» змогли виграти 9 поспіль подач! Після такого навряд чи хтось вірив у те, що хмельничани врятують сет. Дива і не сталося…

У третій партії, здавалося, волейболісти «Новатора» ніяк не могли отямитися від другого сету. Удари в блок, помилки на прийомі… Вінничани ж постійно мали перевагу в 3-4 очки і довели справу до логічного завершення. А вже четвертий сет став просто якоюсь формальністю. Хмельничани просто не були схожими на самих себе. Як наслідок – перемога гостей із рахунком 3:1.

«Вінниця», завдяки цій перемозі, залишила четверте місце в турнірній таблиці, випередивши «Новатор» на один бал.

«Локомотив» - ВК «Вінниця» - 3:1 (26:24, 21:25, 25:23, 25:22)

«Барком-Кажани» - «Новатор» - 3:1 (25:19, 18:25, 25:20, 25:18)

Третього дня у першій грі «Локомотив» здолав «Вінницю» і в турнірній таблиці тимчасово наблизився впритул до «Баркома-Кажани». Надто вже харків’яни прагнули зробити приємний подарунок на День народження своєму граючому тренеру Володимиру Татаринцеву, тож, можна сказати, буквально вигризли її на характері. 

Однак і львівська команда втрачати свого не збиралася. У першій партії гравці «Новатора» намагалася гідно протистояти лідеру чемпіонату, але гості, все-таки, краще зіграли кінцівку партії. Після другої технічної перерви, маючи перевагу лише в одне очко, підопічні Угіса Крастіньша збільшили її до чотирьох пунктів і далі вже дотиснути господарів.

А ось у другій партії на майданчику відбувалося щось неймовірне. «Новатор» боровся на рівних, хоча його лідери Сергій Попов і Богдан Середа отримали перепочинок, а тому майже не з’являлися на майданчику! Проте на другу техперерву хмельничани пішли вже за рахунку 16:11. Склалося враження, що вони грали просто у власне задоволення. І гра в команди йшла, і навіть Ярославу Ковальчуку вдавалося заробити два ейси. Хмельничани були просто на куражі. І головне – цей настрій та запал вони зберегли до кінця партії.

Виграй господарі туру ще й третій сет – і можна було розраховувати, як мінімум, на один заліковий бал. Та команда чомусь знову швидко опинилася в ролі наздоганяючої. «Барком-Кажани», можна сказати, на досвіді переграв «Новатор» і в цій партії, і в наступній...

Таким чином, після двох турів у «Баркома-Кажани» в активі 19 очок, у «Локомотива» - 14, у «Вінниці» - 5, у «Новатора» - 4.

Матчі третього туру відбудуться 24-26 березня у Харкові.

Результати, фото та вiдео матчiв