Після невдалого стартового туру дніпровські волейболісти повністю реабілітувалися трьома перемогами.

ХАРКІВ

«Буревісник-ШВСМ» – «Фаворит» - 3:2 (25:12, 25:27, 25:11, 25:27, 15:12)

«Юракадемія» - «Дніпро» - 1:3 (18:25, 25:15, 20:25, 21:25)

«Фаворит» - «Дніпро» - 0:3 (22:25, 15:25, 14:25)

«Буревісник-ШВСМ» - «Юракадемія» - 1:3 (22:25, 22:25, 25:23, 22:25)

«Дніпро» - «Буревісник-ШВСМ» - 3:0 (25:22, 25:18, 25:23)

«Юракадемія» - «Фаворит» - 3:1 (25:14, 24:26, 25:18, 25:23)

Після вкрай невиразної гри в першому турі у Лубнах, після чого «Дніпро» відкотився у турнірній таблиці на сьомий рядок, у таборі цієї команди, складається враження, відбувся серйозний «розбір польотів». Та й справді, колективу, який має висококласних виконавців, пасти задніх якось негоже. Тим більше - опускатися до зони потенційного вильоту із Суперліги. І дніпряни, по всьому видно, справді зробили правильні висновки.

Це стало зрозуміло вже по ходу їхнього першого у турі поєдинку проти його господарів. Тиждень тому якраз харків’яни виказали небажання грати перехідні матчі, і в рідних стінах мали хорошу нагоду закріпити свій порив черговими успіхами. Однак «Дніпро» не дозволив. Лише в другій партії команда Віталія Стаднікова не змогла протиставити «Юракадемії» гідних аргументів, проте в усіх інших її перевага сумнівів не викликала. Причому цього разу відзначити можна не лише вправного ліберо Дениса Зуя, але й майже всіх інших гравців.

Знову відчувши смак перемог, надалі дніпряни не залишили жодних шансів «Фавориту» та «Буревіснику-ШВСМ», обігравши їх із «сухими» рахунками. Таким чином, Зуй і компанія за підсумками туру підняли свою команду одразу на п’яту позицію.

А ось якраз чернігівчани, які дуже вдало відіграли в Лубнах, нині відверто розчарували. Можливо, переконали самих себе, що вже схопили Бога за бороду? Якщо це справді так, то розплата за самовпевненість настала цілком зрозуміло. Тим більше, інших причин ніби не простежується. На ділі ж «Буревісник-ШВСМ» лише на тай-брейку здолав «Фаворит» і, потерпаючи від частих помилок у різних технічних компонентах гри, без особливих шансів був змушений віддати максимум очок «Юракадемії» та «Дніпру». Таким чином, тепер уже чернігівський колектив опустився на незавидну сьому сходинку.

Ну, а господарі туру, серед яких роль «першої скрипки» звично продуктивно відіграв Віктор Шаповал, виконали принаймні завдання-мінімум, здолавши і той же «Буревісник-ШВСМ», і «Фаворит». У підсумку ж боротьба за 5-6 безпроблемні місця максимально загострилася, а команда з Лубнів фактично втратила надії якимось чином зберегти прописку в Суперлізі. Проте бажання «грюкнути» дверима» у неї ніхто не відбере. Відповідно, наступний тур, що відбудеться 6-8 квітня у Дніпрі, обіцяє стати ще більш цікавішим!