Головний тренер ВК «Білозгар-Медуніверситет» Юлія ЯКУШЕВА відповіла на декiлька питаннь напередодні першого для вінницької команди медального турніру. Він розпочинається вже в четвер в Тернополі. Дзвiнок граючому тренеру вінницької команди застав зненацька безпосередньо співробітника прес-служби, а не адресата. На питання, чи є у вас кілька хвилин для спілкування, тренер відповіла: «А у мене сьогодні день народження». Прийнявши привітання, Юлія, до якої аж ніяк не хочеться звертатися по батькові, все ж таки дала короткий, як постріл, коментар до 1-го фінального туру.

- Як команда, мається на увазі в емоціональному сенсі, впоралася з історичним досягненням, а саме з потраплянням в четвірку кращих команд країни?

- Впоралася. Але команда  певний час не тренувалася, тому що в нашому залі проводилися студентські змагання. Тим не менш, ми націлюємося боротися з усіма суперниками. І ми боротимемося. Свою задачу – потрапити в четвірку – ми виконали, але, якщо ми маємо такий шанс поборотися за медалі, ми зробимо все для того, щоб їх завоювати. Вийде – ми молодці, ні – значить ще рано. «Галичанку» ми обігравали одного разу, «Волинь» - двічі, нехай і вдома, але психологічний бар’єр знятий. Тому, повторюся, ми робитимемо все, щоб обіграти тернопільську та луцьку команди. «Хімік», якщо реально дивитися на речі, нам не по зубах, з іншими суперниками – можна боротися.

- Тобто ви розраховуєте на подарунок до дня народження вже в першому фінальному турі?

- Мені вже зробили подарунок – ми потрапили в четвірку. З «Орбітою» у нас вийшла справжня Сталінградська битва. Не більше, не менше. Тож повторюся, я і команду, і себе налаштовую на боротьбу. Ми всі хочемо медалей. Такий шанс в житті буває нечасто. Я як тренер і як гравець прикладу максимум зусиль, щоб досягнути більшого, ніж «потрапляння» в четвірку кращих. Але тут вже, як вийде. М’яч, як відомо, круглий. В таких матчах, звісно, на перший план вийде психологія. Зіграють мої свою середню гру, все буде окей, здрейфять – нічого не буде.

- Чи можна говорити, що вашім підопічним буде легше в психологічному плані, адже свою турнірну задачу вони вже виконали?

- Звісно. Ми гратимемо дуже вільно. Ми дійсно свою задачу виконали, але чим більше маєш – більше хочеш. Якщо є можливість, чому б ії не використати.

Розклад та трансляцiї 1-го туру "фiналу чотирьох" жiночої Суперлiги України

Регламент фiналу