Южненський «Хімік» здобув другу перемогу – над «Галичанкою», а вінницький «Білозгар» не залишив шансів «Волині» у другий день 1-го фінального туру.

«Хімік» - «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» - 3:1 (25:10, 23:25 25:12, 25:14)

«Хімік»: Дудник, Дрозд, Політанська (к), Чернуха, І.Молодцова, Томіч; Степанчук (л), Нємцева, Сильченкова, Карпець. Тренер - Андрій Романович.

«Галичанка»: Пацюркевич, Стасівська, Яковчук, Мадзар, Рева, Міленко; Тофан (л), Мірчева (к), Єфременко, Зєнєвіч, Арділан. Тренер - Віктор Туркула.

Судді: Ю.Кривець (Харків), В.Паршін (Рівне).

Тривалість матчу: 79 хв. (16+24+18+21).

Кращі гравці (версія ФВУ): Томіч - Міленко.

7 квітня. Тернопіль. Спорткомплекс ТНЕУ №1. 290 глядачів.

Не можна сказати, що «Галичанка» виходила на майданчику в своєму бойовому складі - крім травмованої Олени Туркулу, не вийшли в «старті» зв’язуюча Ангеліна Мірчева і діагональна Ганна Єфременко, але це, скоріше, із стратегічних міркувань.

Відкрила рахунок в матчі Катерина Дудник, котра, як свої п'ять пальців знає майданчик ігрового залу спорткомплексу ТНЕУ. Інна Молодцова заблокувала Марія Пацюркевіч, і «Хімік» лідер 2:0. «Галичанка» відігралися досить швидко - 2:2. Але до першої технічної перерви перевага южненської команди була вже дворазовою - 8:4. Після ейсу Анастасія Чернухи перевага досягла вже шести очок - 11:5. Але це були ще квіточки в порівнянні з тим, що відбувалося далі. Зусилля Катерина Дудник (на подачі) і Міни Томіч (в атаці) «Хімік» домігся вже двозначної переваги - 20:10. Так і не знайшли приймаючі «Галичанка» ключик до подачі своєї екс-одноклубниці і відповідно з атакою справи не склалися - 25:10.

У другій партії Андрій Романович знову, як і в перший день, випустив на майданчик Катерину Сильченкову та Діану Карпець. «Хімік» досить впевнено вів гру, на подачі Алли Політанської домігшись п'ятиочкової переваги - 5:0. Два ейси від зв’язуючої та позитив на сітці від Анастасії Чернухи та Міни Томіч. Далі в тому ж дусі - 8:3, 10:6, 15:12. Але такий хід гри, мабуть, заколисав волейболісток «Хімік» - розладнався прийом, а з ним і атака. А у «Галичанки» було все просто: подавала Марія Пацюркевич (3 ейси), забивала Олександра Міленко (3 точні удари). Гра перекинулася - 19:15 повели підопічні Віктора Туркули. Андрію Романовичу довелося взяти другий за партію тайм-аут, щоб збити запал суперника і струснути свої гравчинь. Вдалося. Хороший відрізок в атаці видав Дудник, який набрав три очки в досить непростих для южненської команди розіграшів. 20:20. Далі - 23:23. І все-таки останнє слово за господарками майданчика. Анна Рева приловчилася і з незручного становища відправила м'яча на сторону суперника. 25:23 - «Галичанка» зрівняла рахунок у матчі.

Втім, надалі все встало на свої місця. Не відразу, звичайно. 3:1, 4:6, 9:8. І ... понеслася. Як це часто траплялося в цьому сезоні, на подачі Алли Політанської. 15:9. А наступної вийшла на лінію вогню Катерина Дудник. «Хімік» був близький, щоб, як і перший сет, закінчити партію в цій розстановці. Міна Томіч з Інною Молодцовой просто не помічав свої візаві на сітці – завдяки атаці та блоку відповідно. 22:10. Сербська діагональна «Хіміка» і закінчила цю партії - 25:12.

Приблизно в такому ж ключі розвивалися події в четвертій партії - 6:3, 12:5, 17:8, 23:11 і 25:14 в результаті.

3:1 - друга перемога «Хімік» у фінальній частині чемпіонату.

Кращими снайперами матча стали Анастасія Чернухи та Міна Томіч, які набрали по 19 очок. На блоці відзначилася Інна Молодцова - 5 балів, на подачі - Алла Політанська - 3 ейси.

«Білозгар-Медуніверситет» - «Волинь-Університет-ОДЮСШ» - 3:0 (25:19, 25:15, 25:16)

«Білозгар»: Ю.Якушева (к), Житовоз, Расточило, Машковськи, Літвіновська, Франкевич; Косяк (л), В.Якушева, Власова. Тренер - Юлія Якушева.

«Волинь»: Тищенко, Скрипник, Яцків, Осачук, Рудик (к), Собчук; Карасьова (л), Гас. Тренер - Богуслав Галицький.

Судді: В.Паршін (Рівне), Ю.Крівец (Харків).

Тривалість матчу: 67 хв. (22+22+23).

Кращі гравці (версія ФВУ): Машковська - Яцків.

7 квітня. Тернопіль. Спорткомплекс ТНЕУ. 192 глядачі.

Вінницький «Білозгар-Медуніверситет» після «сухої» поразки від «Хіміка» впевнено обіграв луцьку «Волинь-Університет-ОДЮСШ»Підопічні Богуслав Галицький жодного разу ні набрав більше двадцяти очок за сет.

В першому сеті при рівній грі десь до середини сету – 12:10, 15:13 (від «Білозгара») команда Юлії Якушевої потужніше провела кінцівку – 25:19.

У другій партії все було зрозуміло до другої перерви, коли вінничанки повели 16:10. Далі – 20:11 після ейсу Діани Франкевич. 25:15 – розгром.

В третій партії більш-менш рівна гра (7:6, 17:15), поки на подачу не вийшла Юлія Якушева – пара-трійка ейсів, ще кілька неприйомів, та, звісно ж, влучні, дві останні від Олени Расточило.

3:0 – «Білозгар» не залишив шансів «Волині» та обійшов «Галичанку», з якою зустрінеться в третьому матчі туру.