Головний тренер ВК "Вінниця" вважає, що система проведення чемпіонату потребує корективів.

ВІННИЦЯ

8 квітня. ВК "Вінниця" - "Новатор" (17.00)

9 квітня. ВК "Вінниця" - "Новатор" (16.00)

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ

21 квітня. "Новатор" - ВК "Вінниця"

22 квітня. "Новатор" - ВК "Вінниця" (в разі потреби)

ВІННИЦЯ

28 квітня. ВК "Вінниця" - "Новатор" (в разі потреби)

Буквально за кілька годин до "бронзового фіналу" наставники ВК "Вінниця" та "Новатора", здається, перебували у стані підвищеної емоційності, оскільки у час вирішальних поєдинків усього сезону інакше бути просто може. Проте якщо перший із них охоче відповів на кілька запитань, то додзвонитися до другого нам не вдалося. Втім, протягом останніх місяців Роман Ковальчук неодноразово підкреслював, що суперники вже настільки вивчили один одного, що розмовляти особливо нема про що - мовляв, усе вирішується безпосередньо на ігровому майданчику. І в цьому з ним важко не погодитися. Але ось його вінницький візаві Олександр БОНДАРЕНКО знайшов привід поговорити не тільки про гру...

- Маю зізнатися, що фізичні кондиції моїх гравців аж ніяк не ідеальні. Причиною тому служить дуже інтенсивний за кількістю матчів сезон. Звичайно, з одного боку це добре, але з іншого... Ось, скажімо, доцільність проведення поєдинків "плей-офф" викликає знак запитання. Бо передували йому ігри другого етапу чемпіонату, що проходили кожного тижня. Тут про якийсь тренувальний процес годі й говорити - тільки ігри та відновлення. Зрозуміло, що хлопці дуже втомилися. І хоча всі ми знаходимося в однакових умовах, більш потужним і збалансованим складам дещо простіше. Тому, на мій погляд, систему проведення національної першості в майбутньому треба відкорегувати.

Що ж до безпосередньо "бронзового фіналу", то явного фавориту в ньому немає. Потенціали "Винниці" та "Новатора" фактично рівні, тому все залежатиме від психологічного настрою, правильнішого тактичного малюнку і, якщо хочете, елементарного везіння. От, скажімо, протягом сезону наша команда відіграла цілих 19 "п'ятихаток"! У тому числі з "Локомотивом" та "Баркомом-Кажани" - достатньо згадати результати турів другого етапу. Інша річ, що далеко не завжди переможну крапку в них ставили саме мої підопічні. Чому? Ну, десь не вистачало досвіду, сил і майстерності, а десь і того самого везіння.

Як складеться цього разу? Загадувати не беруся - невдячна то справа. Проте, гадаю, добре, що ми починаємо на власному майданчику. Підтримка вболівальників напевно додасть нам упевненості у власних силах і гарного психологічного настрою, а за таких умов боротися за позитивні результати трішечки ліпше. Принаймні, сподіваюся на це!

Трансляцiя бронзового фiналу