За підсумками турніру за 5-8-е місця п’яту позицію посіла «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ». Головний тренер запорізької команди Ірина КОМІСАРОВА підбила підсумки заключного тура та сезону в цілому.

ПРО ПІДСУМКИ СЕЗОН

- Ми звичайно прагнули більш високе місце зайняти. Хотіли потрапити в першу четвірку. Але трошки нам не пощастило. Можливо, тому що склад повністю оновився на початку сезону і був не зовсім зіграний. Тому десь нам трошки не вистачило. П'яте місце теж непоганий результат. Ми, в принципі, задоволені. 

ПРО ІГРИ ЗАКЛЮЧНОГО ТУРУ

- Ми серйозно готувалися до останнього туру. Всі команди приїжджають на фінальний тур, і хочуть зайняти високе місце. Ми не думали, що буде легка гра. Дівчата налаштувалися добре – і все і вийшло. Було деякі збої.  Наприклад, в третій партії гри з «Педуніверситетом» трохи зупинилися, попливли в прийомі. Тому суперник виграв на цьому. А потім зібралися - і все нормально. Практично все виконали, що я говорила.

З «Регіною» був ключовий поєдинок, і ми досягли необхідного результату та гарантували собі п’яте місце. А з остання гра з «Сєвєродончанка» нічого не давала. Наші дівчата трохи розслабилися, крім того хотіли дати пограти другому складу - зовсім молодим гравцям. Але в першій партії не вийшло, а основний склад сильно розслабився, і потім збирався дуже довго. Тому вийшла така гра зім'ята, знервована.

В принципі всі ігри були хороші, дівчата додали, особливо молоді. Наприклад, наша зв'язка - Віка Олійник, центральна блокуюча Поліна Пас. Ми прийшли до закінчення сезону в дуже хорошій формі. Дівчата все добре додали, зіграли. 

ПРО МАЙБУТНЄ

- Хочу щоб ніхто не розбігся, ми намагатимемося зберегти склад. А якщо дозволить фінансова сторона, то хочемо придбати більш досвідчених гравців. Команда молода, перспективна хороша. Віримо, що в наступному році «Орбіті» бути! Так що приходьте - вболівайте за нас.