У чоловічій Суперлізі у новому сезоні буде змінено формат проведення змагань, а сам чемпіонат стартує на початку жовтня.

У нинішньому волейбольному сезоні чемпіонати будеть розділено на сім ліг. У чоловіків: Суперліга, Вища ліга, Перша ліга та Друга ліга. У жінок: Суперліга, Вища ліга та Перша ліга. Порівнянно із попереднім сезоном у жінок змін практично ніяких не відбудеться, хіба що Вищу лігу буде розширено до 12 команд. Формат Суперліги не зміниться. На першому етапі команди грають по колу, на другому етапі буде проведено два фінальних тури на майданчиках першої та другої команд за результатами регулярного сезону.

У чоловічій Суперлізі на першому етапі формат не змінено, команди грають одна з одною за туровою системою. А далі починається стадія плей-офф, в якій кожна команда має шанси здобути чемпіонський титул. Подібна система для визначення переможця використовується в Італії, хоча кількість клубів там більша, ніж в Україні. На стадії чвертьфіналів команди грають з трьох матчів до двох перемог за результатми першого етапу. Так перша команда регулярного чемпіонату зустрінеться із восьмою, друга із сьомою і т.д. Починаючи із півфінальної стадії змагань визначати переможця будуть уже у п'яти поєдинках до трьох перемог.