Головний тренер срібного призера чемпіонату України вінницької команди «Білозгар-Медуніверситет» Юлія ЯКУШЕВА продовжить ігрову кар’єру. Про це повідомив голова правління СК «Олімп» Олександр КРАЄВСЬКИЙ.

- Любов до спорту взяла своє, - зазначив Олександр Станіславович. – А якщо більш, серйозно, то генеральним спонсором поставлені високі задачі – призова трійка, тож нам на майданчику дуже потрібний такий досвідчений гравець як Юлія Якушева (на прес-коференції за підсумками 2-го фінального тура Суперліги-2016/17 Юлія Якушева говорила, що "планує завершувати кар’єру гравця". - прим.автора).

- Чи вдалося взагалі зберегти «срібний» склад?

- На жаль, ні. Залишили команду два гравці: Тетяна Літвіновська, яка нам дуже допомогла в минулому сезоні – вона гратиме на Кіпрі, а також, за сімейними обставинами, краща ліберо минулого чемпіонату України Ганна Косяк. Є й поповнення: центральна блокуюча Марія Лозинська («Регіна», Рівне) та ліберо Христина Кімейчук («Педуніверситет», Чернігів).

- Коли вінницька команда розпочала підготовку?

- Ще 13 липня. Чому так рано? Статус зобов’язує. Розпочали ми у Вінниці. В нашому центральному парку є прекрасний стадіон, де в минулому році готувалися до Олімпіади наші легкоатлети. До наших послуг були і безпосередньо бігові доріжки, а також ігровий майданчик та тренажерний зал. На стадіоні ми працювали півтори місяці. Потім перейшли в зал – в своєму рідному спорткомплексі Медуніверситету.

В планах участь в двох турнірах. Наступного уїк-енду - в Чернігові, де також зіграють місцевий «Педуніверситет», тернопільська «Галичанка» та одна з білоруських команд. Також, 6-8 жовтня плануємо провести турнір на своєму майданчику за участю чотирьох команд. Вже підтвердила свою участь рівненська «Регіна», розраховуємо на візит у відповідь від чернігівського «Педуніверситету»

- Комплектацію вже завершено?

- Майже. Якщо б ще одного гравця вдалось би запросити, було б здорово.