В анонсованому турі визнаним лідерам вітчизняної Суперліги доведеться витримати випробування командами, які мріють потіснити їх з вершин.

Стартові поєдинки жіночої першості, за винятком протистояння «Хімік» - «Фаворит», все ж таки вийшли досить цікавими. Бо навіть ті колективи, які зазнали поразок, насправді виказали бойовий характер і спроможність значно додати у найближчі часи. Тож хто зна, може, хтось із них реально додасть уже найближчого уїк-енду. Тим більше, усі чотири пари, що зійдуться в очних протистояннях 27-28 жовтня, виглядають досить конкурентоспроможними…  

РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ – ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ

Як зазначив нещодавно головний наставник рівненської команди Ігор Тартаковський, головне завдання його підопічних – не звертати уваги на статус суперника. Інакше, мовляв, гідної конкуренції їм точно не складеш. А ось коли робити ставку виключно на власні сили та можливості, тоді, ймовірно, навіть фаворитам доведеться непереливки. І в стартовому турі його підопічні таки добряче попсували нерви волейболісткам «Волині-Університет-ОДЮСШ», хоча й зазнали двох безочкових поразок. А нині, за допомоги власних уболівальників, спробують таки взяти ті самі очки у поєдинках із «Галичанкою ТНЕУ-ГАДЗ».

- Це команда з традиціями, - підкреслив Ігор Тартаковський. - У «Галичанці» зібрані молоді дівчата з амбіціями і характером, тому грати з ними, гадаю, буде непросто. До того ж вони вирізняються швидкісними діями, мають вправних приймаючих і хорошу подачу. Ми зараз багато працюємо над захистом, над командними взаємодіями, над подачею і, особливо, прийомом. Прийом – це основа. Чим кращим він буде – тим легше буде нападаючим першим темпом і краям, бо у суперниць виникне розрив на блоці. Це і має стати однією з наших сильних сторін…

В свою чергу, Віктор Туркула ще після суперкубкового протистояння заявив, що його тернопільська волейбольна дружина ставитиме за мету перемогу в кожному матчі, в тому числі й над діючим чемпіоном країни. А раз так, до і до Рівного «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» вирушає тільки за максимумом очок. Отже, схоже, нас очікує справжній безкомпромісний бій!

СЕВЄРОДОНЧАНКА – ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ

У стартовому турі перша з команд не здобула ні очка, друга – записала собі до активу всі шість. Отже, розклад сил зрозумілий? Що ж, із цим цілком можна було би погодитися, якби не одне «але». А саме – «Сєвєродончанка» прийматиме суперника на власному майданчику, і там підопічні Гарія Єгіазарова спроможні продемонструвати, що називається, завидну непоступливість. У волейболі же, як відомо, здобуття очок на характері – подія досить регулярна. Тож лучанкам, певно, незважаючи на до стартову перевагу у приємних прогнозах, для досягнення успіху доведеться докласти максимум зусиль…

ХІМІК – БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ

Днями наставниця «Білозгара» Юлія Якушева зауважила, що чим сильніший суперник – тим цікавіше з ним грати. А раз цікавіше, то й азарт боротьби обов’язково буде особливий. І хоча клас волейболісток «Хіміка» об’єктивно вищий, за кожну помилку, можна не сумніватися, їх чекатиме нещадне покарання. Тиждень тому гравці «Сєверодончанки» в цьому яскраво пересвідчилися. То, може, тепер настала черга і представниць Южного?..   

ФАВОРИТ – ОРБІТА-ЗНУ

Дебютант Суперліги у першому турі став автором кількох антирекордів у історії жіночих чемпіонатів, однак це зовсім не означає, що столична команда не спроможна грати значно сильніше. І хоча її продовжують переслідувати прикрі проблеми з фінансуванням та організаційними можливостями (зокрема, нинішні ігри вона буде змушена провести в залі ірпінської ДЮСШ, що по улиці Троїцькій, 40), підопічні Ігора Попова сповнені рішучості довести, що заявилися до Суперліги не випадково.

В свою чергу, один із наставників «Орбіти-ЗНУ» Володимир Бузаєв наголошував, що повернувся до запорізької команди з метою передати їй увесь свій багатий досвід і знання. Можливо, дещо вже справді встиг передати?

Це та інше всі ми зможемо дізнатися зовсім незабаром – після завершення останнього із суботніх поєдинків…

Розклад та трансляцiї 2-го туру жiночої Суперлiги України