«Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» на власному майданчику має добру нагоду перервати вражаючу переможну ходу «Хіміка» на внутрішній арені.

Як ми вже повідомляли, через участь дівочої збірної України (U-19) у турнірі EEVZA у календарі жіночої Суперліги сталися певні зміни, і у прийдешній уїк-енд відбудуться матчі, заплановані раніше на 4-й тур. Утім, навряд чи шанувальникам вітчизняного волейболу це прийдеться не до смаку, оскільки 4-5 листопада на них очікують принаймні два принципових протистояння, які цілком можуть стати прикрасою усього чемпіонату.

ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ – ХІМІК

Взагалі, южненська команда мала б приймати давнього принципового суперника на власному майданчику, але через вище зазначені причини зіграє в Тернополі. Тож місцевій «Галичанці-ТНЕУ-ГАДЗ», як кажуть, і карти в руки. Адже досі в колі вболівальників згадуються перипетії цих команд колективів у Суперкубку, коли підопічні Віктора Туркули зуміли зписати собі до активу переможний другий сет, але надалі помітно збавили «оберти» й у підсумку поступилися – 1:3. Тоді наставник тернопільської команди пояснив це нещодавньою хворобою трьох основних виконавців і запевнив, що в рамках національної першості «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» обов’язково спробує дати своєму «кривднику» справжній бій і всіма силами намагатиметься відібрати в нього дорогоцінні очки. Що ж, тепер, коли в розпорядженні Віктора Туркули є повна обойма найкращих виконавців, і навіть очікується участь у двобої досвідченішої Олени Туркули, котра завершує реабілітацію після лікування важкої травми, шанси тернопільських волейболісток розцінюються значно вище.

У свою чергу, наставник багаторазового чемпіона України Андрій Романович пояснив невдачу у другому сеті поєдинку за Суперкубок хвилюванням молодої зв’язуючої Олени Напалкової. Зате, мовляв, коли вона заспокоїлася й знову почала діяти впевнено – перевага «Хіміка» знову стала очевидною.

Проте так сталося три тижні тому. А нині сценарій чи не найцікавішого протистояння у Суперлізі може стати зовсім іншим. Так, у стартових турах національної першості Напалкова, як і її партнерши, мали нагоду краще зігратися, так би мовити, на практиці, але ж і тернополянки віднайшли у цих матчах багато корисного. Відповідно, ті, хто очікує принаймні на запекліше чергове протистояння двох грандів жіночого клубного волейболу, цілком може сподіватися побачити саме таку безкомпромісну дуель.

БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ – ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ

Ще один непередбачуваний «міжсобойчик» очевидно очікується у Вінниці. Дуель срібного і бронзового призерів минулого чемпіонату Суперліги, безумовно, має особливий принциповий підтекст, тому нині волейболістки обох команд, очевидно, гратимуть з особливим піднесенням. Тим більше, напередодні старту сезону обидві проголосили намір принаймні повторити сходження на п’єдестал. Отже, успіх у звітному турі значно покращить психологічний настрій переможниць. Як кажуть, стимул очевидний. Тому, судячи з усього, матчі вийдуть на заздрість будь-якій інтризі!

СЄВЕРОДОНЧАНКА – ОРБІТА-ЗНУ

Початок нинішнього чемпіонату склався для «Сєвєродончанки» невдало, проте наставники двох вищезазначених колективів, з якими підопічним Гарія Єгіазарова випало зустрітися у двох стартових турах, виказали переконання, що свої очки вони ще обов’язково здобудуть. Можливо, це станеться якраз прийдешніми вихідними?

Хоча, нема сумнівів, волейболістки «Орбіти-ЗНУ» мають стосовно цього свою власну точку зору. Звичайно, абсолютно протилежну. Що ж, залишається дочекатися розвитку подій на майдачнику!

ФАВОРИТ – РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ

Киянки знову обидва домашні матчі проведуть у залі ірпінської ДЮСШ, але чи стане він для них, нарешті, фартовим – питання риторичне. «Фаворит» продовжує вирішувати питання фінансові та організаційні, тому його боєздатність продовжує викликати великі сумніви. Хоча, потрібно ж колись і про перші очки в турнірній таблиці потурбуватися. Хтозна, може, час уже прийшов?..

Розклад та трансляцiї 4-го туру жiночої Суперлiги України