Наставник «Волинь-Університету-ОДЮСШ» пообіцяв, що в поєдинках із «Хіміком» його підопічні боротимуться за кожне очко.

Без втрат поки що йде у поточному розіграші національної Суперліги бронзовий призер минулого чемпіонату України – жіноча команда «Волинь-Університет-ОДЮСШ». Щобільше – очолює таблицю після трьох проведених турів, у останньому з яких на виїзді в Тернополі осічки припустився чинний чемпіон країни южненський «Хімік» (3:2 – у першому матчі з «Галичанкою-ТНЕУ-ГАДЗ»).

Проте одна справа – двічі перемогти, віддавши лише по одній партії, аутсайдерів минулорічної Суперліги «Регіну-МЕГУ-ОШВСМ» та «Сєвєродончанку», і зовсім інша – записати на свій рахунок шість очок у принциповому протистоянні із вінницьким «Білозгар-Медуніверситетом». Ось якраз про виїзні перемоги над чинним віце-чемпіоном й очікування від домашніх матчів із головним фаворитом – «Хіміком» головний тренер «Волинь-Університету-ОДЮСШ» Богуслав Галицький розповів в інтерв’ю.

- Минулого сезону в гостях у «Білозгар-Медуніверситету» вам не вдалося взяти жодного очка, а цього разу ви привезли із Вінниці одразу шість. Ваша команда додала у міжсезоння чи поки що не знайшов своєї гри, зазнавши деяких кадрових втрат, колектив Юлії Якушевої?

- Я би не сказав, що, у порівнянні з минулим сезоном, вінницька команда в кадрах сильно загубила. Мені здається, вона навпаки підсилилася з приходом центральної блокуючої Марії Лозинської із «Регіни». А у нас ще не всі відновилися після травм. Тільки через два місяці знову зможе допомагати команді Анастасія Тищенко. У неї був розрив бокових зв’язок. Окрім того, у нас в основному складі грають дві дівчинки 2000 року народження – Вікторія Даньчак та Яна Шевеля, які незабаром будуть виступати у складі молодіжної збірної на турнірі ЕЕVZA у Тбілісі.

- Тоді що ж стало запорукою успіху ваших дівчат в обох матчах проти номінально вищих за статусом суперниць із Вінниці?

- Відчувалося, що вінничанки були дуже сильно налаштовані на гру з нами у перший день. Тож не виключаю, що могли трішки «перегоріти». За рахунок чого нам вдалося їх обіграти? Ми більше атакували на сітці, більше з атак набирали очки. Окрім того, на блоці непогано зіграли. Наше завдання було – подачу посилити, вибити суперниць із прийому, не дати їм робити нормальні доігровки.

Але це дівчатам не вдалося б, якби у них не було найголовнішого – величезного бажання перемогти. За два дні не вийшло жодної легкої партії, у кожній потрібно було боротися до кінця. Думаю, хто отримав справжнє задоволення від наших ігор – так це глядачі. Боротьба точилася запекла, було багато цікавих доігровок, м’яч тримався дуже довго. Єдине, що залишається додати: вдача була на нашому боці, а без неї у спорті теж нікуди. Особливо в таких партіях, які вийшли у нас першого дня – 25:23, 25:22. 

- «Галичанка» у попередньому турі показала, що боротися з «Хіміком» на рівних цілком реально. Чи була у вас змога переглянути їхні матчі, й наскільки вам може бути корисним досвід підопічних Віктора Туркули при підготовці до власного протистояння з чинним чемпіоном України?

- Я не мав змогу подивитися ігри «Хіміка» у Тернополі. «Галичанка» – молодець, дала бій чемпіону! Але у розпорядженні Віктора Туркули все ж більш зрілий колектив, ніж у нас. А «Хімік» ще більш досвідченіший, має вищих за класом і старших за віком виконавців. Якщо у нас виходять 17-річні дівчата, то в южненській команді таких гравців на майданчику взагалі немає. До того ж, ми ще й від травм до кінця не відійшли. Тільки за два дні до поїздки у Вінницю почала грати основна нападаюча Людмила Осачук, також ще не готова на всі сто Любов Ужва. Досі не відновилася, як я вже казав, Тищенко. У такому стані нам буде дуже складно дати бій «Хіміку». Але, обіцяю – боротимемося за кожне очко! Я дівчат так і налаштовую, що вони повинні у кожному сеті набрати якомога більше. Особисто для мене це протистояння має дати відповіді на декілька запитань. Коли граєш зі слабким суперником, то важко робити висновки, а от коли із сильною командою, такою як «Хімік», можна побачити – наскільки ще треба допрацювати в атаці, в захисті, на прийомі та блоках.

- У соцмережах з’явилося відео, як ваші дівчата танцюють на радощах від перемоги у Вінниці і демонструють гарний настрій напередодні візиту «Хіміка». Це чия ідея була?

- Я сам цього не бачив, відверто кажучи. Хто міг таке придумати? Могла Люба Ужва, могла Олена Рудик чи Настя Карасьова. У мене півкоманди масовиків-витівників, якби вони ще на майданчику такі ж активні були! (Сміється).

- Напередодні старту сезону була інформація, що у вашого клубу може з’явитися потужний спонсор. Наскільки вона відповідає дійсності?

- Йдуть перемовини, але поки що більше сказати не можу. Коли з’явиться спонсор – це всі одразу побачать, адже команда буде називатися відповідно до його бажання.

P.S. Матчі з «Хіміком» відбудуться у СК обласної ДЮСШ, вул. Шевченка, 3. 8 листопада  початок о 17.00, 9 листопада  о 12.00.