Поточний лідер чемпіонату приймає вдома чинного чемпіона країни.

Після тривалої паузи Великий волейбол знову повертається на спортивні майданчики клубів чоловічої Суперліги, і одразу ж привертає особливу увагу як мінімум двома над цікавими протистояннями…

ВК МХП-ВІННИЦЯ – ЛОКОМОТИВ

(10 листопада початок о 17.00, 11 листопада – об 11.00)

За кілька днів до старту чемпіонату директор вінницького клубу Олександр Бондаренко наголосив, що завданням-мінімум для команди є збереження місця у трійці призерів, а завдання-максимум – гідна боротьба з головними фаворитами турніру – «Локомотивом» та «Баркомом-Кажани». Тобто, не просто ставати для них, так би мовити, цікавим спаринг-партнером, а справді грізним суперником.

Що ж, кадровий потенціал для серйозної боротьби з цими самими фаворитами у ВК «МХП-Вінниця» справді є. Але ж і нинішній «Локомотив» – аж ніяк не промах. Тому анонсоване протистояння підопічних Васіфа Талибова та Ігора Зяблицева очікується ще те!

Інтрига підігрівається ще й тим фактом, що в разі хоча б однієї три очкової перемоги вінницька команда однозначно залишиться в турнірній таблиці попереду харківської. Хоча, хто зна, може плани тренерського штабу «МХП-Вінниця» на ці поєдинки взагалі наполеонівські?..

Що ж до завдань «Локомотива», то тут все ясно. Статус чемпіона та зібраний потужний склад апріорі свідчить про постійну націленість тільки на впевнені перемоги. Чи я ж, зрештою, візьме у Вінниці? Як кажуть, робіть ставки, панове!

БАРКОМ-КАЖАНИ – ВК СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ

(10 листопада початок о 18.00, 11 листопада – об 11.30)

І ця дуель в плані інтриги попередній не поступається! Адже в ній «схрестять зброю» два інших претенденти на п’єдестальне місце.

У недавньому протистоянні з «Локомотивом» підопічні Угіса Крастіньша довели, що швидко відійшли від невдачі у Суперкубку і залишаться спроможними обігрувати будь-кого. В свою чергу, дебютант Суперліги зібрав досить потужний склад, і його головний тренер Валерій Копилов ще після стартового туру попередив, що від матчу до матчу його команда буде неодмінно додавати.

Наскільки вона спроможна «додати» у Львові – незабаром зможемо побачити власними очима!

ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ – БУРЕВІСНИК-ШВСМ

(10 листопада початок о 16.00, 11 листопада – об 11.00)

Ще одне захопливе випробування характерів, хоча й дещо меншого турнірного значення, відбудеться у Харкові. Адже після двох стартових турів обидві команди набраними очками не розжилися, а чия молодь сьогодні краще готова до їх здобуття – питання поки риторичне. Звичайно, на користь підопічних Володимира Романцова грає фактор рідних стін та повернення після травми визнаного бомбардира Віктора Шаповала. У свою чергу, чернігівський колектив на чолі із наймолодшим граючим тренером Суперліги Володимиром Борисенком прагне довести свою спроможність не бути таким собі роздаровувачем очок. Отже, і в цій парі явного фаворита назвати не просто.

ВК НОВАТОР – КП ВК ДНІПРО

(10 листопада початок о 18.00, 11 листопада – об 11.00)

А ось у цій парі він очевидний. Це два сезони назад шанси «Дніпра» могли розцінюватися навіть значно вище. А нині дніпровська команда переживає скрутні фінансові часи, тож майже всі її провідні гравці поїхали, хто куди. «Новатор» же, навпаки, цілком спроможний поборотися, як мінімум, за потрапляння до півфіналу чемпіонату. Тож у даному протистоянні втрата ним очок стане великою сенсацією.

Хоча чого тільки у волейболі не трапляється…

Розклад та трансляцiї матчів 3-го туру чоловiчої Суперлiги України