Повторні матчі матчі звітного туру сенсацій не принесли, успіх святкували ті ж команди, що й напередодні. От хіба що волейболісти «Серця Поділля» цього разу дали у Львові справжній бій «Баркому-Кажани», та й «Дніпро» склав «Новатору» більш серйозну конкуренцію.

ВК МХП-ВІННИЦЯ – ЛОКОМОТИВ – 1:3

(21:25, 16:25, 28:26, 18:25)

ВК «МПХ-Вінниця»: Клепко, Щавинський, Лизанець, Руденко, Горбенко (к), Полуян; Остроумов (л), Краєвський (л), Головень, Данилов, Скороход. Тренер – Васиф ТАЛИБОВ.

«Локомотив»: Остапенко, Синиця, Плотницький, Дрозд, Вієцький, Капаєв;  Фомин (л). Тренер – Ігор ЗЯБЛИЦЕВ.

Тривалість матчу: 82 хв. (18+19+25+20).

Судді: Гулька, Босенко.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Полуян – Плотницький.

11 листопада. Вінниця. СК ВНПУ. 150 глядачів.

З усього видно, роботу над помилками після вчорашнього протистояння провели не тільки господарі майданчику, але й харків’яни. Бо в них одразу ж полетіли ризиковані, проте максимально агресивні подачі та компактніше запрацював прийом. Також слід відзначити вихід у стартовому складі молодого діагональника Дмитра Вієцького. У першому матчі він дуже вдало підмінив капітана команди Юрія Томина, тому цього разу наставник Ігор Зяблицев зважився одразу ж знайти йому місце серед тих, хто розпочинав поєдинок. І не помилився. Вієцький був дуже корисним як у діях на блоках, так і в організації атакувальних комбінацій. Саме за його допомоги Олег Плотницький та Максим Дрозд значно частіше, ніж днем раніше, перегравали досить надійний блок «МХП-Вінниця», що й дозволило «Локомотиву» без особливих складнощів виграти дві перші партії.

Проте в третій вінничани знайшли в собі сили вирівняти боротьбу, і в кінцівці Тимофій Полуян та його партнери спромоглися відіграти матчбол. А згодом і схилити шальки терезів на свій бік.

Проте в четвертому сеті «Локомотив» знову запрацював технічно бездоганно. Особливо на прийомі. А це дозволило максимально продуктивно використовувати «гармату» Плотницького. Тому, одразу ж забезпечивши собі відрив у 3-4 очки, надалі «залізничники» впевнено його утримували, а в кінцівці ще й збільшили.

Таким чином, за набраними очками «Локомотив» випередив «МХП-Вінниця» і у наступному турі на власному майданчику прийматиме лідера в турнірній таблиці – «Новатор».

ВК НОВАТОР – КП ВК ДНІПРО – 3:1

(25:22, 25:27, 25:22, 25:18)

«Новатор»: Осипенко, Козловський, Панкратенков, Перепадя, Оліщук, Павлюк; Доценко (л), Гандзій, Середа, Віктюк, Татаренко (к). Тренер – Роман КОВАЛЬЧУК.

«Дніпро»: Рижов, Коновалов (к), Маринченко, Нестеренко, Лиходід, Величко; Петровський (л), Чмирьов, Свириденко. Тренер – Віталій СТАДНІКОВ.

Тривалість матчу: 99 хв. (23+26+27+23).

Судді: Осадчий, Паршин.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Гандзій – Чмирьов.

11 листопада. Хмельницький. ФОК «Новатор». 178 глядачів.

На відміну від вчорашнього матчу, цього разу хмельничани зустріли від дніпрян серйозний опір, причому в другій партії підопічні Віталія Стаднікова взагалі змусили суперників визнати фіаско на «більше-менше».

Однак воно стало лише локальним. У двох наступних сетах команда Романа Ковальчука спромоглася значно зменшити кількість власних помилок. Насамперед це стосується молодого ліберо Володимира Доценка, котрий фактично дебютував у цьому амплуа. І коли налагодився впевнений прийом, «Новатор» одразу ж перехопив ініціативу, не дозволяючи дніпрянам наблизитися до себе впритул. Тому, таки записавши собі до активу три очки, залишився в статусі одноосібного лідера чемпіонату.

Щоправда, як ми зауважили вище, у наступному турі його чекає важке випробування на міцність у поєдинках із діючим чемпіоном країни.  

БАРКОМ-КАЖАНИ – ВК СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ – 3:0

(26:24, 25:22, 25:12)

«Барком-Кажани»: Паласюк, Діденко (к), Кисилюк, Гладенко, Тевкун, Шевчик; Брова (л), Жуков, Плясецький. Тренер – Угіс КРАСТІНЬШ.

«Серце Поділля»: Осадца, Слинчук, Кульбіда, Сидоренко (к), Наложний, Мазенко; Патратій (л), Ставнійчук (л), Шиманський, Білан, Довгий, Босенко. Тренер – Валерій КОПИЛОВ.

Тривалість матчу: 71 хв. (26+25+20).

Судді: Іванов, Ковальчук.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Діденко – Патратій.

11 листопада. Львів. ПС «Галичина». 128 глядачів.

На відміну від першого матчу, «сердечки» зуміли скласти львів’янам цілком гідну конкуренцію. Вони не дозволили суперникам одразу ж вибити себе з прийому (тут дуже постарався ліберо Вадим Патратій!) і непогано працювали на блоках. Тому тривалий час вигравали у стартовій партії й були дуже близькими, щоби завершити її на власну користь. Однак у кульмінаційний момент трохи не вистачило везіння.

А ось у другому сеті зв’язучий «Баркома-Кажани» Владислав Діденко нарешті почав викладати партнерам «передачі-цукерочки», тож Володимир Тевкун і Олександр Гладенко справно приносили своїй команді важливі очки.

У свою чергу, тією ж монетою відповідав капітан «Серця Поділля» Володимир Сидоренко. Однак його зусиль не вистачило, і в третій партії гості вже відверто втратили віру у власні сили.

ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ – БУРЕВІСНИК-ШВСМ – 3:0

(25:19, 25:20, 25:14)

«Юракадемія»: Рогожин, Русін, Андріюк, Жолоб, В.Шаповал (к), Каримов; Канаєв (л), Д.Романцов (л), Столбунов, Титаренко, Анохін, Єфименко. Тренер – Володимир РОМАНЦОВ.

«Буревісник-ШВСМ»: Борисенко (к), Білик, Шаповал, Дикун, Христов, Дем’янський; Жуков (л), Старченко (л), Каліберда, Камінський, Копич, Прищепа. Тренер – Роман НОСКО.

Тривалість матчу: 62 хв. (22+22+18).

Судді: Омельченко, Овчарук.

Кращі гравці (за версією ФВУ): Борисенко – В.Шаповал.

11 листопада. Харків. СК НЮУ. 107 глядачів.

А ось «Юракадемія» у цьому матчі впоралася з опором чернігівської команди більш упевнено. Як і днем раніше, захопливою виявилася дуель капітанів – Віктора Шаповала та Володимира Борисенка, однак у першого підтримка молодих партнерів була більш якісною. Зокрема, від Андрія Рогожина, який заблокував чимало атак опонентів.

Здобувши дві перемоги «під нуль», харків’яни одразу ж перемістилися в середину турнірної таблиці. Проте головна боротьба у чемпіонаті ще попереду…

Всі результати, ФОТО та ВІДЕО матчів