Після анонсованого туру в турнірній таблиці можуть статися суттєві зміни.

8-9 грудня відбудуться шість матчів жіночої Суперліги, де принаймні у двох парах панує неймовірна інтрига. Кому із суперників зрештою посміхнеться пані Фортуна – нині спрогнозувати просто неможливо!

ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ – ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ

(8 грудня початок матчу о 17.00, 9 грудня – о 12.00) 

«Родзинкою» туру, безумовно, буде очне протистояння головних переслідувачів «Хіміка» та, відповідно, головних претендентів у боротьбі за друге місце – команд Луцька і Тернополя. В принципі, якщо не брати до уваги їхні поєдинки із чинним чемпіоном України, який днями «розміняв» п’ятий десяток безпрограшних матчів у національній першості (хоча тернополянки таки спромоглися відібрати у нього очко), то обидві команди стартували у нинішньому сезоні досить вдало. Проте якщо «Волинь-Університет-ОДЮСШ» спромоглася двічі здолати діючого срібного призера – «Білозгар-Медуніверситет» без осічок, то «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» у минулому турі, після впевненого успіху в першому матчі – 3:0, наступного дня дещо несподівано зазнала поразки – 2:3. Таким чином, поки що волинянки випереджають принципового суперника на очко і, плюс до того, матимуть підтримку рідних стін.

Утім, навряд чи команду Богуслава Галицького в анонсованому двобої можна назвати безумовним фаворитом. Адже підопічні Віктора Туркули неодноразово доводили, що фактор чужого майданчику на них аж ніяк не діє негативно. Однак лучанкам грати вдома однозначно приємніше.

Чим буде вирізнятися їхня дуель, яку можна охрестити такою собі «срібною репетицією»? Безумовно, заочним суперництвом цікавих зв’язуючих – двох Олен, відповідно, Рудик та Стасівської; відчайдушних ліберо Анастасії Карасьової та Тетяни Ротар, а також діагональниць, блокуючих і всіх інших. Одним словом – це буде справжнє свято волейболу у виконанні, нехай поки не надто майстровитих, зате надзвичайно амбіційних та самовідданих дівчат. Тому, хто має змогу – гайда на трибуни!

БІЛОЗГАР-УНІВЕРСИТЕТ – ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ

(8 грудня початок матчу о 17.00, 9 грудня – об 11.00)

Не менш яскраве за характером протистояння очікується у Вінниці. Місцевий «Білозгар-Університет» поступово набирає оберти, намагаючись довести, що його минулосезонне сходження на срібний щабель п’єдесталу Суперліги аж ніяк не є випадковістю. В свою чергу, керівництвом «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ» озвучене завдання боротися в нинішньому чемпіонаті за потрапляння на той же п’єдестал. А, наприклад, одна з лідерів запоріжанок Ольга Леженкіна напівжартома заявила, що дуже хоче стати учасником польоту на гвинтокрилі, яке спортсменкам пообіцяв голова Запорізької федерації волейболу Павло Касай у разі перемоги над «Хіміком». Щоправда, у южненок запорізькі волейболістки відібрали лише очко, однак, у сукупності з позитивним досягненням у Вінниці, це обіцяння, ймовірно, зможе перейти до практичної стадії виконання.  

Отже, стимули суперників, які поки йдуть у таблиці четвертим та шостим відповідно з різницею в одне очко, зрозумілі. Безсумнівно, завдяки рідному майданчику «Білозгар-Медуніверситет» намагатиметься використати свій шанс по-максимуму. Однак, нехай перемагатиме справді сильніший!

ХІМІК – РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ

(8 грудня початок матчу о 17.00, 9 грудня – об 11.00)

А ось у цьому протистоянні фаворит очевидний. Утім, саме у боротьбі з опонентками значно вищого рівня має зростати, власне, й рівень самих підопічних Ігора Тартаковського. Втім, як і молодих волейболісток «Хіміка» - Євгенії Хобер, Юлії Микитюк, Анастасії Маєвської…

ФАВОРИТ – СЄВЄРОДОНЧАНКА

Очне протистояння відвертих аутсайдерів чемпіонату відбудеться 15-16 грудня. Тож детальніше про нього поговоримо пізніше…

Розклад та трансляцiї 6-го туру жiночої Суперлiги України