«Білозгар-Медуніверситет» значно ускладнює собі завдання пробитися до провідного квартету.

Матчі перенесеного 8-го туру через різні об’єктивні причини відбуваються у різні дати. «Фаворит» із «Хіміком» відіграли ще в січні, а пара нинішніх суперників зустрілася на два дні раніше, ніж  «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» із «Волинь-Університетом-ОДЮСШ» та «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» із «Галичанкою-ТНЕУ-ГАДЗ». Протистояння другого дуету (23 і 24 лютого), до речі, буде центральним у турі, і його результати матимуть велике турнірне значення. Втім, не менш вагоме значення мають і поєдинки у Сєвєродонецьку. А там уже перший із них завершився невеличкою несподіванкою…

СЄВЄРОДОНЧАНКА – БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ – 3:1

(25:20, 25:20, 22:25, 25:21)

«Сєвєродончнка»: Нодиршоєва, Тетенко, Фаринюк, Жук (к), Луханкіна, Хворостяна; Петренко (л), Гавриленко, Шипілова. Тренер – Гарій ЄГІАЗАРОВ.

«Білозгар-Медуніверситет»: Лозинська, Луніна, Франкевич, Ю.Якушева (к), Житовоз, Расточило; Владова (л), Машковська, Коваль, Власова, Лужецька, В.Якушева. Тренер – Юлія ЯКУШЕВА.

Судді: Іванов, Осадчий.

Тривалість матчу: 103 хв. (25+24+28+26).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Жук – Луніна.

21 лютого. Сєвєродонецьк. ПС «Льодовий». 477 глядачів. 

Оскільки для «Білозгар-Медуніверситету», який веде відчайдушну боротьбу за потрапляння до четвірки найсильніших, нині кожне очко має вагу золота, то його візит до Сєвєродонецька, здавалося, місцевій команді нічого доброго не віщує. Тим більше, їй у турнірному плані поки нічого не загрожує. Але в останніх матчах підопічні Гарія Єгіазарова дедалі очевидніше перетворюються на колектив, що спроможний обіграти будь-кого. І звітний матч це підтвердив…

«Сєвєродончанка» розпочала – гірше не придумаєш: 1:5. Проте після цілком зрозумілого тайм-ауту її наставника картина гри почала стрімко змінюватися. І незабаром Антоніна Жук і компанія, скориставшись тривалою серію помилок суперниць на прийомі, вже вивели свою команду вперед – 13:11. Причому далі свою перевагу вже не віддали. Як і в другому сеті від самого його початку.

А ось у третьому силу характеру виказали вже підопічні Юлії Якушевої. За допомогою частих замін їм вдалося віднайти оптимальний склад, який зупинив успішну ходу сєвєродончанок та в кінцівці схилив шальки терезів на бік «Білозгар-Медуніверситету». Інтригу було відновлено.

Втім, четверта партія, незважаючи на досить напружений характер, таки стала заключною. У кульмінаційні моменти все та ж Антоніна Жук власним прикладом підтримала в партнерках вогонь близької перемоги, і незабаром вона для них справді прийшла.

Залишившись без очок після першого матчу, вінницька команда поставила себе в дуже скрутне становище стосовно турнірних перспектив. Аби залишити шанси на продовження боротьби за місце в провідному квартеті, їй необхідно було будь-що перемагати у повторному поєдинку. І волейболістки «Білозгар-Університету» впоралися із цим завданням, хоча й спалили у вирі запеклої боротьби чимало нервових клітин… 

СЄВЄРОДОНЧАНКА – БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ – 2:3

(20:25, 25:20, 25:21, 20:25, 15:17)

«Сєвєродончанка»: Нодиршоєва, Тетенко, Фаринюк, Жук (к), Луханкіна, Хворостяна; Петренко (л), Гавриленко. Тренер – Гарій ЄГІАЗАРОВ.

«Білозгар-Медуніверситет»: Лозинська, Луніна, Франкевич, Ю.Якушева (к), Житовоз, Расточило; Косяк (л), Владова (л), Машковська, Лужецька, В.Якушева. Тренер – Юлія ЯКУШЕВА.

Судді: Осадчий, Іванов.

Тривалість матчу: 111 хв. (23+24+25+24+15).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Луханкіна – Косяк.

22 лютого. Сєвєродонецьк. ПС «Льодовий». 335 глядачів. 

Свій настрій гості виказали вже з перших хвилин стартової партії, яку вони, зрештою, виграли без особливих проблем. А ось далі без проблем уже не вийшло. Отримавши «ляпаса» - 0:3 у другому сеті, Юлія Якушева терміново взяла тайм-аут. Проте хоча надалі справи в її команди пішли краще, ці самі «мінус 3» нікуди не зникали. А наприкінці взагалі матеріалізувалися у «мінус 5».

Та із гідною відповіддю вінничанки не забарилися, бо, завдяки чудовому відрізку від ліберо Анни Косяк та бомбардира Олени Расточило, третю партію розпочали з ривку – 5:1. Однак невдовзі, ніби злякавшись вдалих власних дій, цю перевагу розтринькали і не оговталися вже до останнього розіграшу.

Проте оговтатися все ж довелося, бо того вимагала і ситуація в поєдинку, і «материнські» настанови граючого тренера Юлії Якушевої. А впевненості дівчатам додали, знову ж таки, продуктивні старання тієї ж Косяк. І справа таки дійшла до тай-брейку.

Ну, а там, у справжній дуелі характерів, Фортуна посміхнулася вінничанкам. Вони таки «вигризли» дорогоцінну перемогу, і тепер з нетерпінням очікують результатів у двох інших дуелях туру…

ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ – ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ

(23 лютого початок о 17.00. 24 лютого початок об 11.00) 

Запоріжанки мають чудову нагоду потіснити тернополянок із третього місця в таблиці, тож фактор рідних стін із підтримкою вболівальників, безумовно, постараються використати максимально. Тим більше, нещодавня поразка підопічних Віктора Туркули у фіналі Кубка України психологічної бадьорості їм не додала. Поки в активі команд по 12 перемог, проте в «Галичанки» на три очки більше. Тож, аби хоча б зберегти нинішній паритет, гостям необхідно вигравати один матч. Впораються чи ні – незабаром дізнаємось!

РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ – ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ

(23 лютого початок о 18.00. 24 лютого початок об 11.00) 

Із виздоровленням Анастасії Тищенко «Волинь» нарешті отримала можливість проводити хоча б мінімальну ротацію. А це вже великий плюс. Як і той факт, що в складі «Регіни» кілька гравців продовжують мати проблеми зі здоров’ям, і ця команда фактично втратила надію піднятися вище шостого місця. Отже, фаворит очевидний. Проте на майданчику боротьба може скластися непередбачувано… 

Розклад та трансляцiї матчів 8-го туру жiночої Суперлiги України