У Вінниці чекають володаря Кубка України, а у Хмельницькому – фіналіста.

Наприкінці першого етапу чемпіонату турнірне становище складається таким чином, що для ведучої п’ятірки клубів кожна перемога і кожне очко можуть мати величезне значення. Тому очні протистояння між ними носять особливо принциповий характер. А в анонсованому турі таких буде два…

ВК МХП-ВІННИЦЯ – БАРКОМ-КАЖАНИ

(23 лютого початок о 17.00. 24 лютого – о 12.00) 

Той блискучий стиль, в якому підопічні Угіса Крастіньша перемогли у фіналі Кубка України, звичайно ж, дає вагомий привід віддати їм у цьому двобої статус фаворитів. Якби не одне «але». І полягає воно в тому, що нині у таблиці, за рівної кількості перемог, львів’яни випереджають вінничан лише на одне очко. Відповідно, у рідних стінах команда Васифа Талібова просто зобов’язана, що називається, паркет гризти. Тож у кого, образно кажучи, зуби виявляться міцнішими – у них чи у «кажанів», розсудять, нема сумнівів, два напрочуд цікавих й інтригуючих поєдинка!

НОВАТОР – ЛОКОМОТИВ

(23 лютого початок о 17.00. 24 лютого – об 11.00) 

Ясна річ, що поразка у вирішальному протистоянні за національний Кубок психологічного натхнення колективу Ігора Зябліцева не додала. Водночас, той негативний результат цілком може налаштувати харків’ян на обов’язковий своєрідний реванш у будь-кого. В даному випадку вийшло так, що у «Новатора».

Але! Команда Романа Ковальчука здавна славиться тим, що проти будь-якого суперника виходить грати, наче на останній бій. Така вже особлива морально-стимулююча «фішка» цього спеціаліста. Насамперед же, коли суперник являє собою особливий подразник, а діючий чемпіон країни саме таким і є. Таким чином, два анонсованих матчі просто зобов’язані вийти справжньою окрасою усього туру!

БУРЕВІСНИК-ШВСМ – СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ

(23 лютого початок о 17.00. 24 лютого – о 12.00) 

Незважаючи на статус аутсайдера, чернігівська команда, насправді, спроможна зіграти на «ура» і здолати будь-кого. В тому числі і «Серце Поділля», яке, щоправда, в останніх турах набрало досить потужну ходу і нині навіть лідируючому «Локомотиву» поступається лише шістьома очками. Тож стимул у вінничан очевидний, тоді як «буревісникам», насправді, втрачати поки нічого. І яким вийде сценарій обох ігор – можна лише здогадуватися… 

ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ – ДНІПРО

(23 лютого початок о 17.00. 24 лютого – о 12.30) 

На даний момент «юристи» об’єктивно дещо сильніші, проте насправді їхнього наставника Володимира Романцова зараз куди більше цікавить помітне поліпшення якості гри команди, ніж обов’язкове здобуття переможного результату. Тому головний тренер «Юракадемії» не боїться частенько варіювати тактичними розстановками і численними замінами, які не завжди можуть йти на користь. Проте відверто дарувати через це очки харків’яни, звичайно ж, ніколи і нікому не збиралися. Тому якщо «Дніпро» все ж таки націлюється повертатися додому, що називається, не з пустими руками, йому доведеться добряче постаратися.

Розклад та трансляцiї матчів 11-го туру чоловiчої Суперлiги України