Неочікувані перемоги і ще не очікуваніші поразки. 14-им туром завершується перший чемпіонату України з волейболу серед команд Суперліги. Далі українські волейбольні клуби починають підготовку до матчів плей-офф. З якими емоціями завершують сезон переможці Кубку України львівські «кажани» - у інтерв’ю з головним тренером ВК «Барком-Кажани» Угісом Крастіньшом.

- У матчах з «Новатором» та «Юридичною Академією» «кажани», чесно кажучи, здивували вболівальників. Адже ніхто не розраховував на поразку володарів Кубку України. Що сталося?

- Чомусь так в нас є, що після хороших ігор дещо не вистачає концентрації на наступний день. Ми з цим боремось, бо знаємо, що це наша проблема. Але вона ще є. Та й суперник, коли йде на волейбольний поєдинок з володарем Кубку України – грає з останніх сил. Це факт. Але ми вже маємо звикнути до цього. Для нас це не сюрприз. Зараз так – психологічно хлопці не можуть налаштуватись на два дні гри.

- Загалом – як оцінюєте гру клубу у цьогорічних матчах Чемпіонату України?

- Найцікавіше те, що цей регулярний сезон не на стільки визначає, яким буде фініш. Наприклад, торік ми сильно налаштовувались на перемогу у регулярному сезоні. А вкінці нам не вистачило «свіжості» для фіналу. Тому, цього року у нас не стоїть таке завдання, щоб «кров з носа» виграти регулярний сезон. Ставимо ставки на те, щоб бути максимально готовими до матчів плей-офф.

- І як справи з підготовкою?

- Так. Готові. Можливо, на результати останніх  турів також  вплинув цей факт підготовки до плей-оффу.  Завадило те, що ми уже надто задумувались про свої виступи у плей-оффі. І це теж дещо пояснює, чому ми не змогли повністю сконцентруватись на останніх матчах. Загалом, налаштовуємося на хорошу гру, а іншого настрою і не може бути.